hirdetés

Perelik az állatkínzót: az országút mellett dobta ki vizsláját a Kalocsa környéki nő

Szénási Szimonetta

2023. január 14 - Képek: Magyarország Ügyészsége; Getty Images Hungary

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség eltiltaná az állattartástól azt az asszonyt, aki az országút mellett hagyta magára vizsláját. Per indult ellene.

hirdetés

Magyarország Ügyészsége közleményben tájékoztat az esetről, miszerint egy állatkínzás miatt elítélt nő ellen pert indítottak. Az eljárás célja, hogy az elkövetőt eltiltsák az állattartástól.

Már nem kellett neki a kutya

Az ügy előzménye szerint a Kalocsa környékén élő nő korábban egy évig gondozta a kutyát, ám mikor végleg új élettársához költözött Dunapatajra, oda már nem vitte magával. Útközben vált meg a vizslától, akit kitett az országút mellé, miközben leendő lakóhelye felé tartott. A magára hagyott kutyát az Összefogás az Állatokért Alapítvány munkatársai találták meg a közösségi médiában közzétett fotók alapján. Az állatmentők befogták a beteg, csontsovány vizslát, aki azóta új gazdára talált.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Tette miatt a Kalocsai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította, majd a Kalocsai Járásbíróság jogerősen végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az asszonyt.

Az Ügyészség fotóján látszik, milyen rossz állapotban volt a vizsla. /Kép: Magyarország Ügyészsége

Egy évre tiltanák el az állattartástól

A legfrissebb tájékoztatás szerint a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az állatvédelmi szabályok súlyos megsértése miatt – a büntetőügy jogerős befejezését követően – polgári pert indított a kutyatartóval szemben annak érdekében, hogy a bíróság a kedvtelésből tartott állatok tartásától 1 évre tiltsa el.

Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék fog döntést hozni.

állatkínzás állatmentők állatvédelem állatvédők bíróság bűncselekmény kidobott kutya öreg öreg kutya vizsla

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!