hirdetés

Brutális állatkínzás Székesfehérváron: percekig vette térfigyelő kamera (videó)

Gerhát Petra

2023. december 23 - Képek forrása: FEMA Állatmentők, Az én kutyám

Percekig vette a kamera, ahogy egy férfi saját kutyáját kínozta válogatott módon Székesfehérváron. A rendőrök visszaadták az ebet a tulajdonosnak az eset után.

hirdetés

Saját kutyáját taposta, verte és pórázánál fogva pörgette egy székesfehérvári férfi a térfigyelő kamerák szeme láttára. Az elkövető később meg is indokolta tettét.

A kép az eredeti felvételekből származik

4,5 perc borzalom

 

A 18+-os tartalmat csak külön kattintás követően tekinthetik meg a kifejezette erős idegzetű olvasóink, ha a lent linkelt videóra kattintanak. Az elkövető a Jack Russel terrier tulajdonosa. A térfigyelő rendszer kameráit monitorozók figyeltek fel az elképesztő állatkínzásra, még december első hetében. A székesfehérvári férfi pórázon vezetett kutyáját egyszer csak elkezdte ütni-verni, feje felett lóbálni. A kamerarendszer személyzete azonnal értesítette a rendőrséget és a FEMA Állatvédőket is.

Megdöbbentő módon a hatóság a láthatóan állatkínzó viselkedés ellenére a férfit kutyájával együtt engedte haza. A FEMA műveleti vezetője, Lajos Bence Az én kutyámnak az esetet követően beszámolt arról, mi lett a kutya sorsa. Másnap otthonából magukhoz vették a kutyust és azonnal orvoshoz vitték. Mint kiderült, a kutya egykori tulajdonosa meg is indokolta viselkedését. Állítása szerint a Jack russel megtámadott egy hattyút, ami életét vesztette, ő pedig felháborodott azon, hogy a madár eszmei értéke 270.000 ft, amit neki kellene kifizetnie. Az állatvédők megérkezését követően a székesfehérvári férfi lemondott a kutyájáról, a FEMA munkatársai pedig állatkínzás gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tettek ellene

 

A tulajdonos lemondott a bántalmazott kutyáról

Állatvédelmi szempontból egyfelől nagy megkönnyebbülés, amikor egy bántalmazó, állatkínzó tulajdonos lemond az állatáról a bántalmazást követően, azonban ez nem jelent hosszútávú megoldást. Az állat orvosi költségeit ugyanis ebben az esetben már megmentői fizetik, hiába egy esetleges per és az egykori gazda számára elmarasztaló ítélet. Éppen ezért az állatmentőknek mindig szükségük van az állatbarátok támogatására.

Publo, az áldozat jelenleg rehabilitációját folytatja egy habilitációs tréner otthonában, a FEMA ugyanis az állatorvosi vizsgálatot követően nem csak a testi sebeket, de a lelki sérüléseket is igyekszik felszámolni. Meglepő módon komolyabb fizikai sérülés és csonttörés nélkül úszta meg egykori gazdája állatkínzó kegyetlenkedéseit. Hamarosan gazdakereső lesz.

 

A DOGZ podcastban ennek menetét is meghallgathatjátok dr. Kajó Cecília állatvédelemmel foglalkozó szakjogász, a Bojtár Egyesület egyik vezetője tolmácsolásában, ide kattintva.

 

Jelen esetben Publo állatorvosi és rehabilitációs számlája is a támogatókra vár, a karácsonyi időszakban többek között ezzel is tudjátok támogatni az állatszerető közösségek munkáját és a mentvények rehabilitációját. Itt olvashatsz arról, milyen módon tudod ezt megtenni.

 

 

állatkínzás állatkínzás bejelentése állatkínzó állatvédők fema fema egyesület jack russell terrier

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!