hirdetés

Mégis létezik kutya macska barátság? Így mentette meg Ginger egy cica életét

Ferenczi Deborah

2021. november 15

Valószínűleg mindenki tudja, hogy a kutya és a macska valahol – legalábbis a legendák szerint – örök ellenségek. Pedig valójában azért ennél jóval árnyaltabb az ilyesfajta kapcsolatok jelentős százaléka, hiszen nem egy történetet lehet hallani, ahol nagyon is jól kijöttek egymással az adott állatok. Több mint valószínű, hogy az örök kutya kontra macska háborúnak az egyetlen kiküszöbölése az, ha egymáshoz szocializálódik a két állat, ami valljuk be, nagyon sok esetben sikerül. Annak ellenére, hogy a kezdetek valóban nagyon nehézkesek tudnak lenni, vannak kivételek. Az ilyen esetek közé tartozik Ginger, a kutyus is, aki képes volt megmenteni egy bajba jutott kiscicát.

hirdetés

A kutya-macska barátság valóban egy viszonylag nehezített terep, hiszen két teljesen más típusú állatról beszélünk, akik nagyon sokszor egyáltalán nem is jönnek ki egymással. Mégis, ha együtt nőnek fel, vagy egymáshoz szocializálják őket, akkor kitűnő párost tudnak alkotni, sőt igazán komoly szeretet is kialakulhat közöttük. Pontosan így történt ez Gingerrel, a mentett kutyussal és Luciferrel, a cicával is.

Ginger története

Ginger egy menhelyen élő kutyus volt, aki szörnyűséges módon került utcára. A kutyát és a testvéreit kegyetlen módon egy fekete szemetes zsákban dobták ki Velencén, egy fatelepről. Szerencsére megtalálták az utcára került kölyköket az állatmentők, így kerültek az UgatLak Alapítványhoz. Ginger bármennyire is várta a szerető család befogadását, mindig csak ideglenes elhelyezésbe került, de otthonra nem talált. Élete azonban rohamosan megváltozott, amikor tavaly örökbe fogadta egy szerető pár.

Ginger, aki befogadta az árva kiscicát

Ginger, vagy ahogyan a családja becézi, Gigi viszonylag hamar beilleszkedett, ugyanis már öt hónapos korában uralta az udvarát. Igazán szigorúan őrizte a kis birtokát, ugyanis egyetlen szomszéd macska sem tehette be a lábát a kutya területére. A gazdik elmondása szerint kifejezetten szerette távol tartani a kóbor cicákat a kerttől. Ám érdekes módon minden megváltozott, amikor felfedezte a kert végében fekvő sérült, alig pár hetes kiscicát. A kutya, aki eddig egyenesen utálta a macskákat, hirtelen teljesen megváltozott, és valami elképesztő szertetettel kezdett el viszonyulni a cica irányába.

Gigi a kert végében flangált, amikor észrevettük, hogy ott van egy alig pár hetes, nagyon rossz állapotban lévő kiscica. Nem akartuk megtartani, de elesett volt, így gondoskodtunk róla. Gigi gyakorlatilag az első naptól kezdve kereste őt, úgy viselkedett vele, mintha az anyukája lenne. Mosdatta, a szájában cipelte és nagyon finoman játszott vele. A megismerkedésük pillanatában látszott rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást”– mesélte  Szilvia a különös barátság történetét.

Annak ellenére, hogy eredetileg nem akarták megtartani a kiscicát, annyira megszerették, hogy úgy gondolták befogadják, így elnevezték Lucifernek. Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy Lucifer és Ginger barátsága azóta is töretlen. Szinte teljesen elválaszthatatlan lett egymástól a két állat. A gazdik elmondása szerint együtt esznek, isznak, játszanak és teljesen elválaszthatatlanok. (Ide kattintva láthatod őket együtt.) Ők a tökéletes példa arra, hogy mégiscsak létezhet kutya és macska között barátság.

(Képek: Getty Images Hungary)

kutya kutya macska barátság kutya macska összeszoktatása macska

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink