hirdetés

Kutya mentette meg legjobb barátja, egy nyuszi életét: megható barátságok, amik az ebek és a tapsifülesek között szövődtek

László Enikő

2022. április 17 - Képek: Getty Images Hungary

A kutyák gyakran tekintenek prédaként a nyuszikra, ezért összeszoktatásuk hatalmas felelősség. Azonban akad néhány eb, aki kivételt képez, és legjobb barátja egy tapsifüles.

hirdetés

Bár a kutyák és a nyulak nem mindig jönnek ki egymással, és összeszoktatásuk nagy odafigyelést igényel gazdáiktól, akadnak olyan párosok, akik elválaszthatatlan barátok lettek az idők során. A következőkben ilyen barátságokat mutatunk be!

A vadászkutya, aki nyuszikkal barátkozik

Chloe, a beagle és Rue, a nyúl két évvel ezelőtt hódították meg különleges barátságukkal az internetet. Instagram-oldalukat ugyanis közel százezren követik. A páros különlegessége, hogy a beagle-k közismerten jó vadászkutyák, akik szívesen egy kisállat nyomába erednek. Chloe azonban nem ezt teszi, ő inkább barátkozik a tapsifülesekkel. „A páros egy másik nyuszival és két tengerimalaccal is együtt él, azonnal megtalálták egymással a közös hangot” – mondta a házi kedvencek gazdája, Megan Cottone egy két évvel ezelőtti interjúban.

Rue meglehetősen nyitott és magabiztos egy nyuszihoz képest, Chloe pedig különösen türelmes és nyugodt, így a pár tagjai tökéletesen passzolnak egymáshoz. A barátok együtt kalandoztak, egy ágyban aludtak, és mindig egymás közelében voltak. A különleges barátság azonban sajnos nem tartott sokáig, ugyanis Rue 2020 szeptemberében váratlanul elpusztult. Gazdájuk a mai napig emlegeti a különleges párost, hogy senki se feledkezzen meg erről: „Légy kedves azokhoz, akik különböznek tőled, akárcsak Chloe és Rue.” A beagle szívében az űrt egy Clea nevű cica tölti be a nyuszi halála óta, és Chloe vele is szoros barátságot kötött.

Az alábbi angol nyelvű videóban láthatod a nem mindennapi párost:

Kutya mentette meg tapsifüles barátja életét

Chad egy nyuszi, aki azt hiszi, hogy egy kutya. Kutyatálakból eszik, a kutyaágyban alszik, és kutyaként követi gazdáit a hátsó udvaron. Természetesen a legjobb barátja pedig Jeannie, a kutya. A családnak négy nyula van, akikkel az eb békésen megfér annak ellenére, hogy séta közben, ha nem lenne pórázon, szívesen megkergetné a vadnyulakat. Sajátjait azonban sosem bántaná, főleg nem legjobb barátját, Chadet. Ha mindketten ki vannak engedve a kertbe, garantáltan egymás mellett kötnek ki, és összebújnak.

Mind a négy nyuszi részt vesz a Read to Rabbits (Olvass a nyulaknak) programban egy bevándorló gyerekek oktatásával foglalkozó központban. Azok, akik általában nem akarnak olvasni, alig várják, hogy leüljenek a nyuszik közé, és mesét olvassanak nekik. Egy különleges szükségletű fiú, aki ritkán beszél, élete első teljes mondatát fogalmazta meg az egyik nyuszinak. Jeannie minden tanév végén csatlakozik nyuszijaihoz a Read to Rabbitsnél, saját nyuszifülével, nehogy kilógjon a sorból.

Egy alkalommal Chad és Jeannie barátságának életmentő következményei voltak. Chad a hátsó udvarban ugrált a fűben, amikor a gazdája szülei látogatóba érkeztek kutyájukkal, Bradleyvel. Mivel Chad legjobb barátja egy kutya, nem félt attól, hogy átugorjon a 68 kilós Bradleyhez, hogy köszönjön. De Bradley úgy válaszolt, hogy megragadta a néhány kilós nyuszi arcát, és megrázta. Jeannie átrohant az udvaron, és elkergette Bradleyt, de mire Chadhez értek gazdái, már a füvön feküdt, és vér folyt a szájából. Elvitték az állatorvoshoz, ahol kiderült, hogy Chadnek eltört az állkapcsa, és kicsi volt az esélye a túlélésre. Jeannie egész idő alatt éber társa volt és nem tágított a nyuszi mellől, aki végül szerencsésen felépült legjobb barátjával az oldalán.

Barátok egy életen át

Luke Crouch és barátnője, Alex Dél-Afrikában élnek Durbaninban. Dave, a 3 éves nyúl és Rowdy, egy 2 éves, menhelyről örökbefogadott kutya csatlakozott egy napon a párhoz. Gyengéd barátságuk internetezők ezreinek szívét olvasztja meg. A páros képeit Luke osztotta meg Redditen, amire azonnal özönleni kezdtek a lájkok és a kommentek, hogy milyen imádnivaló a páros. A kutya és a nyúl ugyanis együtt nőttek fel, és mára már a legjobb barátok lettek.

Egészségben, betegségben

Pepper, a nyuszi és Lola, a kutya között is szoros barátság szövődött. Gazdájuk elmondása szerint kedvenc időtöltésük a lépcsőn való futkározás, illetve a bújócskázás, amikor a nyuszi elbújik egy takaró alá, Lolának pedig meg kell őt keresnie. Egy nap azonban a kutyát a syringomyelia nevű gerincbetegséggel diagnosztizálták, emiatt pedig Lolának súlyos fájdalmai voltak. Pepper nem tágított barátja mellől, és ha csak tehette, mellé bújt. A kutyára ez láthatóan jó hatással volt, gazdája csökkentette is gyógyszerei adagját, ugyanis Lola egyre jobban érezte magát Pepper támogatásával. Amikor nagy fájdalmai voltak, a kutya nyüszített, erre pedig tapsifüles barátja rögtön mellette termett, orrával a kutya arcát simogatta, amíg az el nem aludt.

Az alábbi angol nyelvű videóban látható a két állat barátsága:

Amikor a nyuszi a főnök

Annak ellenére, hogy nagyon különböznek egymástól, a shetlandi juhászkutya, Holly és a nyuszi, Poppy a legjobb barátok, és szeretik egymást tisztogatni vagy összebújni a kanapén. Gazdájuk azt mondta: „Egymás mellett esznek, és ha Poppy előbb végez, kikapja az ételt Holly szájából, és elszalad vele. A páros mindig harcol a család figyelméért. Ha egyikük gazdájuk mellé bújik, garantált, hogy 10 percen belül a másik is ott lesz, és bekuckózik.

Poppy azután érkezett a családba, hogy Kelsey (az egyik gazda) nyuszija elpusztult. A nő szerint sorsszerű volt, hogy Poppy végül az övék lett, hiszen szöges ellentéte előző kedvencének. A közösségi médiában bukkant rá egy mentett nyúlra, de mire jelentkezett, hogy örökbe fogadná, már gazdára talált. Azonban kiderült, hogy az állat vemhes, és egy kicsinek még nincs gazdája. Ő volt Poppy, akit eredetileg Peanutnak neveztek, de mivel Nick, Kelsey párja allergiás volt a mogyoróra, ami a peanut magyar jelentése, átnevezték. Nem sokkal később a gazdik úgy gondolták, jó lenne a nyuszinak egy társ, de nem akartak egy másik nyulat, mert Poppy láthatóan territoriális volt.

Kelsey egy kutya beszerzésén gondolkodott, de a menhelyek nem szívesen adtak volna egy ebet egy nyuszi mellé. Miután a nő azt olvasta, hogy a terelőkutyák jól megférnek a zsákmányállatokkal, ellátogattak egy shetlandi juhászkutya tenyészetbe. Akárcsak Poppy, Holly volt itt is az utolsó az alomból.

Amikor Kelsey még aznap hazavitte az új jövevényt, nagyon óvatosan bemutatta a két állatot egymásnak. Eleinte Poppy tartotta a távolságot Hollytól, de egy hónappal később minden megváltozott. Amikor a gazdáknak el kellett utaznia, a nyusziról otthonában egy ismerős gondoskodott, a kutyus pedig egy baráthoz került. Így a két állat külön élt egy héten át. Amikor azonban újra találkoztak, egymáshoz bújtak és üdvözölték egymást, amit gazdáik korábban sosem láttak tőlük. A páros azóta elválaszthatatlan, és egyértelmű, hogy kettejük közül Poppy a főnök.

barátság érdekességek kutya és nyúl kapcsolata kutya és nyúl összeszoktatása megható kutyás történetek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink