hirdetés

Ezek a kutyák rögtön szárnyaik alá vették az elárvult kiscicákat: szívmelengető a barátságuk

László Enikő

2022. április 30 - Képek: Getty Images Hungary, Facebook

Kutya-macska barátság igenis létezik, erre pedig a legjobb példa a cikkben bemutatott négy eb, akik szinte első pillantásra beleszerettek az elárvult bársonytalpú macskákba.

hirdetés

Sokan azt gondolják, hogy egy kutya és egy macska nem alkothat jó párost, ugyanis törvényszerű, hogy nem kedvelik egymást. Ez azonban nem így van, erre pedig a következőkben bemutatott szívmelengető történetek a legjobb bizonyítékok.

A befogadott kutya ajándéka

Egy nap egy sovány kutya jelent meg Meagan King kocsibeállójánál. A nő és férje, mikor meglátták az ebet, kitettek neki élelmet, de nem gondolták, hogy árva lenne. A környéken ugyanis gyakran látni gazdás, önsétáltató kutyákat, azonban a sovány állat másnap reggel is a család háza körül bóklászott. A kutya nagyon elveszettnek és szomorúnak tűnt, így segíteniük kellett rajta. A többi állat biztonsága érdekében a család először nem akarta beengedni a házba, és először ivartalanították. A kutya minden alkalommal, amikor valaki hazatért, kitörő boldogsággal fogadta a családot. Nem sokkal később eldöntötték, hogy beengedik a házba is. Mikor már beilleszkedett új otthonába, gazdái arra lettek figyelmesek, hogy a kutya egy kiscicával az oldalán áll a kocsibeállón. Roman új kisbarátja a kutya tálkájából falatozott, és láthatóan nagyon jól kijöttek egymással. A család később a kiscicát is ivartalanította, és hagyta, hogy az állat szabadon járjon-keljen a portán. Romannel nagyon sokat játszanak azóta is, és szoros barátságot kötöttek.

Az alábbi angol nyelvű videóban megtekintheted őket:

A két kutya, akik szárnyaik alá vették az árva kiscicát

Zach Hearn úgy gondolta, hogy a családja teljes, de két kutyája, Tang és Cream jobban tudta. A hónap elején sétálva kedvencei egy sirdogáló kisállatba botlottak, és a segítségére siettek.

„Tang és Cream hirtelen megállt, és zavarodottnak tűnt” – mondta Hearn a The Dodónak. – „Kicsit távolabb nyávogást lehetett hallani, ezért mindketten odarohantak nyomozni.”

Hearn nem látta, honnan jön a zaj, de a két kutyának sikerült kiszagolnia egy apró, körülbelül 3-4 hetes cicát, aki az utca közepén hevert. A macska koszos és sovány volt, anyja nem volt a közelben. Hearn aggódott, hogy golden retrievere és Cavalier King Charles spánielje üldözheti a cicát, de az ebek pontosan tudták, mit kell tenniük.

Hearn megdöbbent, amikor mindkét kutya vigasztalni kezdte az ijedt kiscicát. – Tang nyöszörögni kezdett, és lefeküdt mellé – mondta Hearn. „Cream elkezdte nyalni és mosdatni.”

Hearn tudta, hogy nem hagyhatja egyedül a cicát az úton, ezért felkapta és hazavitte, ahol barátnőjével kényelmes pihenőhelyet varázsoltak a cicának, majd megfürdették, és egy kis ennivalót is adtak neki. Nyilvánvaló volt, hogy a kismacska egy ideje egyedül volt, de hamarosan újra erőre kapott.

„Úgy döntöttünk, hogy a cicát Tou Jiangnak nevezzük, ami azt jelenti, jackpot” – mondta Hearn. „Eleinte nem volt sok energiája, és sokat aludt. De miután rendszeresen etettük, és volt egy meleg alvóhelye, felélénkült.”

Attól a pillanattól kezdve, hogy a kutyák megtalálták Tou Jiangot, szerelembe estek. Soha nem hagyják el őt, és mindig ott vannak, hogy megadják neki, amire szüksége van – legyen szó vigasztalásról, összebújásról, mosdatásról vagy játékról.

„Egy cica nevelése nagyon különbözik egy kiskutyáétól” – mondta Hearn. „Az etetés és a fürdőszobai követelmények kimerítőek lehetnek, de megérte. Egész nap a kutyákkal játszik, és van egy otthoni kameránk, amellyel megnézhetjük őket munka közben. A kutyák mindig mellette vannak és figyelik őt.

Szerelem első látásra kutya és macska között

Kelsey Gilland és férje egy állatkereskedésben vásároltak, és úgy döntöttek, elmennek megnézni, van-e aznap örökbefogadható macska. A koronavírus miatt az elmúlt néhány alkalommal, amikor a házaspár járt az üzletben, nem volt ilyen, de aznap örömmel látták, hogy két imádnivaló cica várja leendő gazdáit. Csak nézelődni készültek, de a kutyájuknak, Paisleigh-nek más tervei voltak.

Amint Paisleigh meglátta az egyik macskát, Olivert, teljesen odavolt. A két állat az üvegen keresztül kommunikált egymással, és úgy tűnt, hogy rögtön barátságot kötöttek.

A kutya gazdái azonnal tudták, hogy a cicát örökbe kell fogadniuk. Gilland azonban aggódott amiatt, hogy Oliver hogyan fog beilleszkedni a család két másik macskája közé, így a trió Oliver nélkül hagyta az üzletet, Paisleigh legnagyobb megdöbbenésére.

Azon az éjszakán Gilland nem tudta megállni, hogy ne Oliverre gondoljon. Varázslatos volt az, ahogyan a cica és Paisleigh összekapcsolódtak, és arra gondolt, hogy talán a családjuk tagja lehet.

„Egész éjjel arra az édes cicára gondoltam, és amikor felébredtem… vissza akartam menni az üzletbe, hogy megnézzem, ott van-e még” – mondta Gilland.

Szerencsére Oliver még mindig ott volt, örökbefogadásra várva. A koronavírus miatt a pár nem tudott találkozni Oliverrel, mielőtt örökbe fogadták, de úgy döntöttek, ez nem számít. Paisleigh ösztöneire hagyatkoztak, és hazavitték. Amint hazaértek, kiengedték Olivert a hordozóból, hogy hivatalosan is találkozhasson Paisleigh-vel – és a pár ugyanolyan szerelmes volt, mint előző nap az üzletben.

„Oliver azonnal kijött a hordozóból, és minden habozás nélkül odament Paisleigh-hez, mintha egész életében ismerte volna” – mondta Gilland.

árva kutya érdekességek kutya és macska kutya macska barátság kutya szeret megható kutyás történetek szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink