hirdetés

A kis Sally még levegőért kapkodva sem felejtette el csóválni a farkát: a bátor kiskutyát felépülése után örökbe fogadta egy szerető család

Hangai Lilla

2023. január 16 - Képek: The Bottle Brigade Instagram 

A pici Sally borzalmas állapotban került be a menhelyre. Teljesen kék színe volt már, ugyanis a tüdőgyulladás miatt szinte egyáltalán nem tudott lélegezni. A kislányt egy állítólagos tenyésztő hozta a menhelyre az utolsó pillanatokban; mert rájött, ő már nem tudja tovább a gondját viselni.

hirdetés

Szerencsére nem is kerülhetett volna jobb kezekbe, ugyanis egyből elszállásolták egy plédekkel és puha játékokkal kibélelt oxigénkamrában, ahol szép lassan rendbe hozták a kritikus állapotban lévő kutyust.

A szótárában nem szerepel a feladás

Az első időkben Sally még az oxigénkamrában is levegő után kapkodott, olyan gyenge volt a tüdeje. De nem adta fel; az okos tekintete és a csóváló farka jelezte, hogy kész bármit megtenni a felépülés érdekében, és hogy őt egy fránya tüdőgyulladás nem állítja a sarokba.

Alig telt el néhány nap, a kis hölgy gondviselői arra lettek figyelmesek, hogy a blöki egyre játékosabb kedvében van. Ugyan még lélegeztető volt az orrában és teljes mértékben függött az oxigénbuborék segítségétől, már készen volt a játékra. Bökdöste és nyalogatta a kamra falát, mindenképpen ki akart jönni. Az első néhány napba bármennyire is örültek volna neki, még annak is, ha legalább megsimogathatták volna, nem volt lehetőségük kinyitni a kamra ajtaját csak addig, míg enni adtak neki.

Magukkal vitték mindenhová

A menhely gondozói látva ezt a lelkesedést magukkal vitték mindenhová Sally-t az oxigénkamrájában. Ha már a csöppségnek nem volt arra esélye, hogy elhagyja a biztos odút, legalább lásson egy kis világot. De egy idő után ez sem volt már neki elég! Arra lettek figyelmesek, hogy mancsozza a buborék ablakát, mindenáron ki akart jönni. Az orvosok tanácsára a gondozók hagyták neki. Ezzel a módszerrel ugyanis lehetőségük nyílt arra, hogy fokozatosan erősítsék meg a tüdejét.

Kezdetben 15 másodpercet bírt az oxigénkamrán kívül. Néhány nap leforgása alatt 15 másodperc helyett már 3 percet is kibírt a szabad levegőn a kis harcos. És szerencsére egyre nőtt is, cseperedett. A gondozói így azt találták ki, hogy az oxigénkamrát valamilyen módon kibővítik. Az egyik napon elhatározták, hogy kiviszik a blökit az udvarra, had süsse a nap és borzolja a szellő a bundáját. Ennek olyan gyors és intenzív gyógyhatása volt, hogy másnap már képes volt 30 percet kint eltölteni, oxigén nélkül. Ezek után nem sok idő kellett Sally-nek, hogy mindenkinek tudtára adja, többé nincs szüksége a kamrára!

Az új családban új élményekkel körülvéve

A menhely dolgozóinak szívébe annyira belopta magát ez a kivételes kutyus, hogy egyikük úgy döntött, miután teljesen felépült, örökbe fogadja.

Sally azóta már sokadik sétáját teszi a parkban, rendszeresen úszik a medencében, és már kedvenc játékát is kiválasztotta. Egyszóval élvezi az életét teljes erőbedobással az új anyukája, és négylábú testvérei oldalán. Pont olyan intenzitással, mint ahogy elhatározta azt is, meggyógyul.

felépülés igaz történet instagram kutya menhely kutya tüdőgyulladás megható kutyás történetek nem lélegzik a kutya oxigénkamra sally sally az oxigénkamrában tüdőgyulladás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!