hirdetés

Így néz ki az eb, aki kettővel több lábbal született: futni is tud!

Ferenczi Deborah

2021. december 29

Hallottál már olyan kutyusról, aki hat lábbal született? Skipper, az ausztrál juhászkutya és border collie keverék bizony 6 lábbal és 2 farokkal látta meg a napvilágot.

hirdetés

Skipper a világ egyik legédesebb és legkülönlegesebb kiskutyájaként vált ismertté, ugyanis 6 lábbal és 2 farokkal született. A pontos okát, hogy ez mégis miként történhetett meg, egyenlőre nem tudják az orvosok, de annyi bizonyos, hogy a kölyöknek igen speciális kezelésekre lesz szüksége.

Az ok: születési rendellenesség

Ugyan az egyenlőre bizonytalan, hogy pontosan mi lehetett az oka a kiskutya e fajta rendelleneségének, elképzelések már születtek. A Neel Veterinary Hospital Facebook-bejegyzése szerint az orvosok azt gyanítják, hogy a kölyök egy ikerpár tagja volt, csak a fejlődés folyamatában nem váltak el az anyaméhben, így az ikerpárnak csak egyetlen tagja fejlődött ki a kutya testében. Ezért mutatják az ultrahang- és röntgenfelvételek, hogy egy fej- és mellkasürege van, de két medencerégiója, két alsó húgyúti rendszere és két szaporítószerve.

Skipper egészséges

Ennek ellenére Skipper egészséges és egyelőre teljesen normálisan fejlődik. Természetesen a jövőben azért nem lesz teljesen problémamentes a növekedése, szüksége lesz fizioterápiás kezelésekre, illetve valószínűleg mozgáskoordinációs segédeszközre is, ha sikeresen megéli a felnőttkort. Hiszen azzal számolni kell, hogy kicsi az esélye a túlélésre. Még ha sikeresen fel is cseperedik, élettartama valószínűleg kevesebb lesz, mint egy átlagos kutyusnak. Ám addig élete boldogan és játékosan telik.

Erős kislány! Imád enni, és úgy tud rohangálni, mint bármelyik másik kiskutya” – számolt be a CNN-nek Dr. Tina Neel, a Neel Állatorvosi Kórház egyik orvosa. 

Skipper, a csodakutya

Az állatorvosok úgy tarták, hogy Skipper egy valóságos csoda, ugyanis eddig kevés kutya élte túl azt, hogy extra végtagokkal született. Ez a kiskutya pedig kicsattan az élettől. Arról nem is beszélve, hogy olyan gyorsan bejárta a története az internetet, hogy a MilkBone egy életre ellátta mindenféle állateledellel. Ezen felül megadja számára azt az anyagi biztonságot, ami segíti fedezni az igencsak komoly állatorvosi költségeket. Már egy hátmerevítőt is készítettek neki, aminek segítségével naponta képes futkározni.

(Képek: Getty Images Hungary)

hatlábú kutya kétfarkú kutya kutya lábai születés születési rendellenesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink