hirdetés

Egy mozgássérült állat is élhet teljes életet: országos rajzpályázatot indítottak a gyerekeknek

László Enikő

2021. szeptember 20 - Forrás: TÜTÜ kutya-kerekeskocsi

Országos gyermekrajz pályázatot indítottak annak érdekében, hogy megismertessék a mozgássérült állatokat az 1-4. osztályos tanulókkal. Mutatjuk, hogyan lehet nevezni!

hirdetés

A TÜTÜ-kutyakerekeskocsi elindított egy országos gyermekrajz pályázatot A mozgássérült állat is boldog állat címmel, amely arra hivatott, hogy a gyermekek érzékenyítését célozza meg. Eddig Magyarországon még nem került be oktatási intézményekbe hasonló téma a gyermekekhez. A kampány óriási támogatást kapott rengeteg állatvédő szervezettől, vállalattól, állatkerttől, hírességtől és ennek köszönhetően nagyszerű ajándékok várják a gyermekeket. Hisznek benne, hogy a következő generáció nevelése, érzékenyítése nagyban megformálja majd a jövőben az állatvédelmi helyzetet. Hiszen a jövő bennük van!

Hogyan lehet jelentkezni?

A művek szabadon választott technikával készülhetnek, a nevezés pedig két korcsoportban lehetséges. Az 1-2. osztályos és a 3-4. osztályos tanulók az iskolájukon keresztül vagy egyénileg is jelentkezhetnek október 15-ig. Az elkészült műveket erre a címre várják: 1238, Wekerle Sándor utca 42. A képek hátulján kérik feltüntetni a gyermek nevét, osztályát, iskoláját, illetve annak címét is.

Zsűritagok:

  • Dr Fülöp Erik országgyűlési képviselő
  • Simkó Szilárd kutyafotós
  • Szikra László humorista
  • Novák Ferenc olimpiai bajnok
  • Makrai Krisztián a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány elnöke
  • Nagy Anna Izabella a TÜTÜ képviseletében

Az eredményhirdetés október 29-én várható, a két korcsoport első 3-3 helyezettje pedig értékes nyereményeket kaphat, de tíz legjobb kép alkotója is tárgynyereményekkel gazdagodhat.

(Kép: Getty Images Hungary)

érzékenyítés kutya és gyerek mozgássérült kutya rajzpályázat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink