hirdetés

Tornóczky Anita 4 tanácsa, hogy miért ne vegyél nyáron kutyát gyermekednek: ezért mérlegelj, mielőtt döntenél!

Tornóczky Anita

2022. július 17 - Képek: Getty Images Hungary

Ha gyermeked kutyát szeretne, akkor rendkívül sok dolgot kell átgondolnod és figyelembe venned, mielőtt az új kedvenc megérkezne. A döntést nem lehet csak pillanatnyi fellángolásból meghozni, és akármennyire is szeretné gyermeked és akármit is ígér, a kutya a tiéd lesz és a te felelősséged. Te fogod ellátni, te biztosítod számára majd az alapvető dolgokat, az anyagi hátteret, te viszed majd orvoshoz és neked kell megoldást találnod arra az esetre, ha nyaralni mentek. És nem beszélve arról, hogy egy kiskutya rendkívül sok figyelmet és foglalkozást igényel. Biztosan készen állsz minderre?

hirdetés

Tombol a nyár, itt a vakáció, többet van otthon a gyerek, sok szülőben pedig felötlik a gondolat: vegyünk kutyát a gyereknek, most van ideje foglalkozni vele! A rövid tanácsom, hogy NE!!! Persze bővebben is kifejteném, miket kell mérlegelni, ha biztos vagy abban, hogy ez hosszú távon is jó ötlet.

1) A kutya származási helye

Egy jó kutya több százezer forint. Vagy ennyiért veszel vagy örökbe fogadsz, de 20-30 ezerért beteges, nem fajtatiszta, genetikai selejt kiskutyát vehetsz csak szaporítótól, amivel a mamakutyák kizsákmányolását támogatod. Ők egy disznóólban ellenek évente kétszer és hidegben, sötétben, ürülékben, vizeletben tapicskolva élnek. Ha olcsó kiskutyát vásárolsz, ezt támogatod a pénzeddel.

2) 15-20 éves elköteleződés

A kutya 15-20 évig is élhet. Belefér az életedbe, hogy felelősséggel gondoskodj róla? Te és nem a gyerek. Ő nem fog és bizonyos szempontból nem is tud. A vakáció után mindenki visszatér a normál ritmusú életbe, és Buksinak akkor is lesznek igényei, sőt, novemberben az ónos esőben is szeretne majd sétálni.

3) A szülő felelőssége

A gond és a felelősség a tiéd lesz, nem a gyereké: séta, állatorvos, kutyaiskola, nevelés. A gyerek bizonyos kor alatt nem tudja egyedül levinni a kutyát, egyedül nem tudja elvinni állatorvoshoz. Amikor meg már el tudná, rengeteg más prioritás lesz az életében.

4) Mi lesz vele a szünidő után?

A nyári szünetben több ideje van a kutyára mindenkinek, amit megszokik szerencsétlen kutya, és szeptember 3-tól rácsukjuk az ajtót napi 8 órában. Ugye nem hisszük, hogy ezt majd szó nélkül hagyja? Ha el szeretnénk kerülni az ebből eredő szeparációs problémákat, folyamatosan dolgozni kell ezen, tudatosan leválasztani magunkról a kutyát, és olyan napirendet felállítani neki, ami később is tartható lesz.

Szóval minden kutyus nevében kérlek titeket leendő gazdik, hogy mérlegeljétek ezeket és rengeteg mást is, és hozzatok felelős döntést!

felelős kutyatartás felelősség gyerek gyerek és kutya kutya és gyerek kutya gyerek mellé Tornóczky Anita

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!