hirdetés

Ennyire még senki nem lelkesedett egy pocsolyáért – videón a kutya örömtánca

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 26 - Kép: Az Én Kutyám

Az eb reakciója garantáltan mosolyt csal az arcodra.

hirdetés

A kutyák testbeszéde mindent elárul arról, hogy épp mit éreznek. Az alábbi videóban látható eb is egyértelműen jelzi, hogy életében nem látott még ilyen csodálatos pocsolyát!

Speciális igényekkel is boldogan

Talán te is észrevetted, hogy a felvételen szereplő eb mozgása kicsit furcsa. A videón látható kedvenc, Stevie ugyanis egy veleszületett rendellenességben, az úgynevezett kisagyi hipopláziában szenved. Ez egy olyan állapot, melynek során a kisagy nem fejlődik ki rendesen, vagy a születést követően valamilyen okból elcsökevényesedik. A betegség hátterében állhat a genetika, vagy egy az anyaméhben bekövetkezett fertőzés is, de sok esetben a probléma oka ismeretlen marad.

Stevie és gazdái bizonyítják, hogy attól még, hogy egy kutyának valamilyen betegsége van, a megfelelő gondozás és a sok-sok szeretet segítheti őt abban, hogy nehézségei ellenére is teljes életet élhessen.

Még egy egészséges kutya életében is bekövetkezhet olyan eset, amelynek következtében az állat lebénul. Ilyenkor a mi feladatunk, hogy Stevie gazdáihoz hasonlóan biztosítsuk az állat számára a minél gondtalanabb élethez szükséges feltételeket. Ebben a cikkünkben segítünk, hogyan készülhetsz fel egy lebénult kutya gondozására.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

pocsolya pocsolya veszélyei speciális igényű kutya születési rendellenesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink