hirdetés

Váratlan helyről érkezett segítség a kétlábú ebnek

Molnár Enikő

2024. március 1 - Képek: Getty Images Hungary

Viszonylag kevés kutya mondhatja el magáról, hogy olyan megnyerő képeket raktak ki róla, hogy két kerékkel lepte meg egy idegen csapat.

hirdetés

A mai „digitális világban” kissé el vagyunk hidegülve embertársainktól és úgy általában a külvilágtól. Ez főleg a pandémia alatt tetőződött. Bebújtunk a saját kis világainkba, és azóta nehéz lehet kifelé nyitni, visszatérni a „rendes kerékvágásba”. Ám vannak olyan példák az interneten, amelyek megmutatják, hogy mire képes egy közösség, és milyen messze eljuthat valaki, ha segítséget kér, vagy csak megosztja a történetét másokkal. Mint az apró, csivava jellegű kutyus esete, aki négy láb helyett csupán kettővel született. Még nagyon  pici volt, amikor a történetét közzétették a közösségi médiában. Szerencséjére megragadta egy igazán különleges csapat figyelmét, akik elhatározták, hogy segítenek a csöppségnek és ellátják két kerékkel.

A kerekek a teljes életet jelenthetik

Nem várt hősök

Roo, avagy teljes nevén Kanga-Roo még októberben keltette fel segítői figyelmét, akik elhatározták, hogy megkönnyítik védencük életét. Novemberben pedig el is kezdték a munkálatokat. És hogy kik is ezek az önzetlen hősök? Középiskolás gyerekek, fiatalok. Pontosabban a Holy Savior Menard Central High School robotika csapata, akik a Steel Eagles nevet viselik. TikTokra is felkerült a történet, a hozzászólók pedig nem okoztak csalódást, rögtön új nevet javasoltak a csapatnak: Roobotika.

@weratedogs

it’s a wheely great story #weratedogs

♬ Back In Your Life (Instrumental) - Track and Field

Ennek a csapatnak köszönhetően a kiskutya lehetőséget kapott arra, hogy ne kelljen kenguruként ugrálnia ahhoz, hogy valahová eljusson, vagy csak egyszerűen játsszon. Amikor a fiatalokból álló csapat meglátta a csöppnyi ebet, a tagok eldöntötték, hogy egészen addig tökéletesítik a kutyus személyre szabott kerekeit, amíg el nem éri végleges méreteit.

Ez egy amolyan növekvő rendszer, egészen addig, amíg Roo el nem éri a végleges méretét. Folytatni fogjuk (a kerekek) alakítását és igazgatását így pontosan olyan lesz, amilyenre szüksége van.

nyilatkozta a hírcsatornának Tonya Shepard, a csapat vezető oktatója

Az első kerekeket 3D nyomtató segítségével hozták létre. Megtervezték és tökéletesítették, hogy megfelelő legyen az apró kutyus számára. Két hónap kemény munkája volt, mire sikerült létrehozni egy szerkezetet, ami alkalmas volt arra, hogy funkcionális kísérője legyen Roonak.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Bevált az eszköz?

Roo január elején kipróbálhatta az új kerekeit. A kutyus a kivételes lehetőséget a lelkes fiatalokon kívül a befogadó egyesületének is köszönheti. Ugyan azóta már gazdis lett, még mindig figyelemmel kíséri a Heart of Louisiana Humane Society a folyamatot, így ők is nyilatkoztak a hírcsatornának az eb tapasztalatairól és fejlődéséről. Úgy látják, hogy egyre magabiztosabb a kerekeken és kezd hozzászokni az új mozgásélményhez.

Először egy kicsit félt. Volt néhány apró borulásunk, módosítottunk rajta (a keréken), de ez szó szerint megváltoztatta az életét, és azt, ahogyan képes mozogni és mozgékony lenni. Nem kell aggódni amiatt, hogy sérüléseket vagy zúzódásokat kaphat, amiért állandóan a földön van

– mondta el a KALB hírcsatornának Kristy Royall, a Heart of Louisiana Humane Society helyettes elnöke.

Egy szerencsés közösségi médiás poszt tehát nemcsak segítőket adott Roonak, de a szabadabb mozgás lehetőségét is elhozta számára.

Ha Te is ámulva nézed a mozgáskorlátozott kutyusok kitartását, akkor kattints ide, és olvasd el a kutya történetét, aki kerekesszékkel hegyet mászott.

A borítókép illusztráció.

bánulás kerekes kutya kerekesszéken kutya kétlábú kutya robotika születési rendellenesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink