hirdetés

Kerekesszékkel mászott hegyet a kutya

Gerhát Petra

2023. december 3 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Szörnyű körülmények között élt egykoron az a kutyus, aki most új családjával éli át élete legnagyobb kalandjait. Annak ellenére jut el szinte mindenhova, hogy kerekesszékkel kell közlekednie.

hirdetés

Mindössze három hónapos volt a Spanyolországban mentett Hope, amikor egykori tulajdonosai elhagyták. Nem is egyszerűen ott hagyták valahol, hanem szó szerint kidobták, áthajítva egy kerítésen. Ekkor sérült meg. Mint utólag kiderült, olyannyira bántalmazták, hogy a gerincveleje is megsérült, hátsó két lába pedig ennek köszönhetően lebénult. Hope jelenleg nem csak járni nem tud önállóan, de az ürítéshez is emberi segítségre van szüksége.

Nem is számítottak arra, hogy hamar gazdára talál

2020 decemberében az Amanda’s Scottish Rescue Dogs szervezet gondozásába került, általuk találta meg új otthonát egy brit családnak köszönhetően az angliai Devonban. A helyi terepviszonyoknak megfelelően terepgumikkal felszerelt kerekesszéket is kapott, hogy könnyedén tudjon közlekedni. Örökbefogadó családja mellett az Amanda’s alapítványa is támogatja még Hope-ot, aki folyamatos orvosi kezelésekre szorul. 

Képünk illusztráció

Különös módszer az adománygyűjtésre

Hope új családja szerette volna megmutatni, hogy minden élet egyformán értékes, és a sérült kutyák sem kell, hogy az élményekről és a mozgásról lemondjanak, ezért különleges adománygyűjtő akciót szervezett az Amanda’s Scottish Rescue Dog javára. Elhatározták, hogy Hope-pal együtt megmásszák Wales legmagasabb hegységét.  Azzal a kutyával, akinek három évvel korábban az orvosok nem sok esélyt jósoltak arra sem, hogy életben marad.

Gazdája szerint Hope, aki csak tolószékkel tud közlekedni, tökéletes bizonyíték arra, hogy egy kutyáról sem szabad lemondanunk, hiszen a leglehetetlenebb körülmények ellenére teljes életet élhetnek, ha szerető család veszi őket körül.

Hope és az ötletes gazdi, Kerry Rushton több mint 1000 fontot kalapozott össze, miközben egy fél nap alatt teljesítették a kihívást. Az össze a Hope-ot is támogató Amanda’s állatmentőkhöz került. A túra nem volt egyszerű.

„A vártnál tovább tartott feljutni a csúcsra, nagyon kellett koncentrálnunk, főleg a csúcs közelében – mesélte Hope gazdája. A kerekesszékkel közlekedő kutyák száma világszerte egyre nő, évekkel hosszabbodik meg életük a technológiának hála, és bizony vidám pillanatokat is átélhetnek állapotuk ellenére.

kerekesszéken kutya kirándulás kutyával mozgássérült kutya túrázás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink