hirdetés

Így mentette meg a fulladástól a tóba zuhant, mozgássérült bácsi életét kutyája: mindent elkövetett, hogy segítséget kapjon

Ferenczi Deborah

2022. május 31 - Képek: Facebook

Biztosan hallottál már legalább egy hős kutyáról, akik megmentette a gazdája életét. Az alábbiakban egy beagle, Sarah Jane történetét ismerheted meg, aki egy magatehetetlen férfin segített.

hirdetés

A 81 éves amerikai Harry Smith éppen kutyusának társaságában kirándult, amikor egy baleset következtében tóba gurult a kerekesszékével. A kutyának mi sem kellett több, azonnal a segítségére sietett.

A baleset

A 81 éves Harry Smith 9 éves beagle keverékével, Sarah Jane-nel sétált a floridai Port St. Lucie-i tó közelében, amikor a kellemes kirándulás sokkal rosszabbra fordult. Ennek az oka az volt, hogy az elektromos kerekesszék bal kereke hirtelen beragadt és irányíthatatlanná vált, így a Harry egyenesen belegurult a tóba. Miután Smith nem tud úszni, nagyon nehezen tudta a víz felett tartani a fejét. A kutyus hangosan elkezdett ugatni, felkeltve ezzel az arra járók figyelmét. Az eb egyértelműen érezte, hogy gazdája bajban van. Egy arra járó ember fel is figyelt a kétségbeesett ugatásra, így elindult a hang irányába, amikor is észrevette, hogy valaki kapálózik a vízben. Így gyorsan odarohant és riasztotta a közelben lévő rendőröket is.

A mentőakció

Miután Edward Suhling, valamint munkatársa, Aby Chacko odasiettek a parthoz, felismerték a kerekesszékes Harryt. Azonnal megértették, hogy miért ugatott ilyen kétségbeesetten a kutya, hiszen Harry képtelen volt a betegsége miatt az úszásra, így csak a kapálózás tartotta fent a víz felszínén. A kutya eddigre már be is ugrott a vízbe, és odaúszott gazdájához. Ezek után Edward és Aby is beugrottak a vízbe, az egyikük megfogta a férfi kezeit, a másik lábait, és kihúzták a partra. Miután Smith épségben kiszállt a vízből, azonnal orvosi ellátásban részesítették. Szerencsére nem szenvedett maradandó sérülést, azonban a tolószéke tönkrement, így a rendőrök segítségével tudott hazajutni. Annyi bizonyos, hogy ha nincsen a kutyusa, akkor sokkal rosszabb vége is lehetett volna ennek a történetnek.

bátor kutya hős kutya kutya megmentette kutya megmentette a gazdája életét

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink