hirdetés

Napokig keresték a demens édesanyát: az okos labrador segített a rendőröknek

Ferenczi Deborah

2022. július 4 - Képek: Getty Images Hungary

Nemrégiben egy kutyus megmentette gazdája életét: sikeresen felmérte, milyen veszélyes helyzetben vannak, és hangos ugatásával segítséget hívott. Ennek köszönhetően találtak a rá a demens kétgyermekes édesanyára, akinek kutyasétáltatás közben veszett nyoma az erdőben.

hirdetés

Elképesztő hűséget és bátorságot tanúsított Sherry Noppe kutyája, aki annak ellenére, hogy sem póráz, sem nyakörv nem volt rajta mégis három teljes napig gazdája mellett maradt, miközben próbálta felhívni a figyelmet a bajra.

Noppe eltűnése

Május 3-án a texasi Houston külvárosából eltűnt egy háromgyermekes édesanya, miközben a kutyáját sétáltatta. A rokonok az eltűnést követően pár órával riasztották a rendőröket és a mentőket, de napokig hiába keresték az eltűnt asszonyt. A hatóságok az erdős, 2700 hektáros George Bush Parkban háromnapos kiterjedt kutatás után találták meg Noppét, akit nemrég diagnosztizáltak demenciával. Noppe gyermekei úgy vélik, hogy anyjuk ugyanazon a helyen maradt, körülbelül két mérföldre otthonától. A mentők körülbelül 50-100 méternyire találták meg Noppét és Maxet az erdőben, egy nyomvonal mellett.

A kutya, aki ugatásával megmentette gazdája életét

Sherry Noppét pénteken kora reggel találták meg, miután fekete labrador retrievere riasztotta a mentőket. A kutya felmérve a helyzet tragikusságát próbált minél hangosabban és erőteljesebben ugatni, hátha meghallja valaki. Szerencséjére pontosan így is történt, a rendőrök így tudták beazonosítani a nő helyét. A nyomzást Ted Heap rendőrtiszt vezette, akinek meggyőződése, hogy a kutya segítsége nélkül nem találták volna meg az eltűnt hölgyet. Noppet kiszáradás, valamint vágások és zúzódások miatt kezelték egy helyi kórházban, miután a hatóságok megtalálták.

Az alábbi angol nyelvű videón látható a gyermekek sajtótájékoztatója.

Max és a család különleges kapcsolata

Noppe gyermekei egyértelműen a kutyának tulajdonítják édesanyjuk megmenekülését. A rendőrség sajtótájékoztatóján ki is hangsúlyozták, hogy mennyire hálásak Maxnek, aki megmentette anyjuk életét, aki így pont anyák napjára került vissza családjához. Justin, a kisebbik gyermek még azt is elmesélte, miért van olyan különleges kapcsolata az egész családnak Max-szel. A kutya eredetileg elhunyt testvérüké volt, az ebre a két évvel ezelőtt történt haláleset óta már ők vigyáznak.

hős kutyák hűséges a gazdájához hűséges kutya kutya megmentette kutya megmentette a gazdája életét

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!