hirdetés

4 éve sodorta el a tenger a kutya gazdáját, azóta nem moccan a partról, hátha újra visszatér hozzá

Ferenczi Deborah

2022. május 3 - Képek: Facebook

Vaguito, a kutya 4 éve vesztette el a gazdáját, aki egy halászat során tűnt el a tengeren. Az eb azóta is mindennap várja haza a halászt, meredve a végtelennek tűnő tengerbe.

hirdetés

Nemrégiben terjedt el az interneten Vaguito története, aki 4 éve várja a perui Punta Negra tengerpartján, minden egyes nap gazdáját, hogy visszatérjen utolsó horgászútjáról. Ez a szívszorító történet milliók szívét olvasztotta meg világszerte.

Vaguito, a kutya, aki naphosszat várja gazdáját

Vaguito történetét Jolie Mejía, egy perui nő hozta nyilvánosságra, aki véletlenül Lima tartomány egyik kerületében, Punta Negra partján sétált, amikor észrevett egy kutyát, aki szomorúan bámulja a vizet. A nőnek az keltette fel elsődlegesen a figyelmét, hogy az állat tisztának és jól tápláltnak tűnt, mégis egyedül ült a parton, ezért Jolie azt feltételezte, hogy a gazdája visszajön érte. Félve attól, hogy mégis egyedül hagyták, leült mellé, és percekig simogatta a kutyát, beszélgetett vele, de senki sem jött. Végül egy férfi sétált el mellette, aki észrevéve a nő aggódó arckifejezését, elmesélte neki az állat szomorú történetét. Vaguitót mindenki jól ismeri és szereti a környéken. Jelenleg egy házban él, nem messze a parttól, egy nővel, aki gondját viseli és nagyon vigyáz rá.

Vaguito, a hűséges kutya

Azonban az ok, amiért a kutyus órákat a parton ül, nagyon megrázó. Ugyanis Vaguito régebben egy halász kutyusa volt, aki évekkel ezelőtt életét vesztette a tengerben egy halászat során. Miután a kutya mindenhová elkísérte gazdáját, látta utolsó horgászútjára indulni. Viszont az azóta nem ért vissza, ezért kedvence csak vár. A férfi elmesélte Jolie-nak, hogy a környéken mindenki ismeri Vaguito tragikus történetét, aki mindig hazamegy, miután néhány órán át bámulta a vizet. De másnap mindig visszajön, hátha megérkezik a gazdája.

Az egész világon elterjedt a kedves történet

Jolie Mejía, meghallva ezt a történetet lefotózta a kutyust és leírta a történetet Facebookon. A fotó, amelyen Vaguito vágyakozva néz ki az óceánba, nagyon hamar elterjedt a közösségi médiában, majd több nagy dél-amerikai újság is átvette, köztük az El Confidencial és a La Vanguardia is. Megható története mára már szerte a világon elterjedt, hiszen Vaguito a kutyahűség legújabb példája.

gyászoló kutya hűséges a gazdájához hűséges kutya kutya tenger szereti a kutya a gazdáját várja a gazdáját

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink