hirdetés

A kutya, aki minden nap elmegy a templomba, hátha újra látja elhunyt gazdáját: a temetés óta minden misén megjelenik

Ferenczi Deborah

2022. május 24 - Képek: YouTube

Létezik egy olasz templom, ahol egy igazán szokatlan vendége van a szertartásoknak. Egy németjuhász kutya minden egyes nap ellátogat a misékre. Nem tesz semmit, csak beül és csendben figyel. Sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon mi lehet az oka rá. Ám a válasz rendkívül szívszorító. Ugyanis elhunyt gazdáját keresi, akit itt látott utoljára a temetésén.

hirdetés

Eleinte mindenki nagyon kíváncsi volt a kóbor németjuhászra sőt, a hívők kifejezetten aggódtak amiatt, hogy az állat esetleg megzavarja a szertartást. Ám nem így történt, a kutyus a legnagyobb tisztelettel csak ül és csendesen végighallgatja a szertartást, majd amikor vége van, csalódottan kisétál. Majd másnap újra eljön.

Az alábbi angol nyelvű videón látható, hogy miként vesz részt a misén a kutyus. 

A hűséges kóbor kutya, aki a templomban gyászol

A kóbor kutya a Tommy névre hallgat, és helyiek úgy tartják, hogy azért megy el minden nap a templomba, mivel elhunyt gazdáját, Maria Margherita Lochit itt látta utoljára a temetésén. A 7 éves Tommy a gazdája halála után kezdett el a templomba járni. Valószínűsíthetően abban reménykedik, hogy egy nap viszontlátja szeretett gazdáját.

Tommy története

Tommy kóbor kutya volt, amikor Maria befogadta. A hölgy viszonylag sok mentett kutyust fogadott be, de az összes állat közül Tommy állt a legközelebb a szívéhez. A helyiek szerint minden nap sétáltatta, és rendszeresen magával vitte a templomba is. Már annak idején is példamutató volt az állat viselkedése, ugyanis minden egyes alkalommal, mikor elmentek az istentiszteletre, türelmesen, és csendben megvárta, hogy a mise véget érjen, majd hazasétáltak együtt Mariával. Azonban az alig 57 éves nő elhunyt, temetését pedig abba a templomba tartották, ahova eljártak közösen a kutyával. Maria halála után két hónappal Tommy megjelent, s ahogy gazdájával is tette, csendben kivárta a mise végét.

„Tommy nagyon pontos és jól is viselkedik. Soha nem okoz gondot. Amikor a gyülekezet keresztelőt vagy temetést tart, mindig csendben ül, és várja, hogy véget érjen a szertartás. Ha Tommy késik, megvárjuk, amíg megérkezik, hogy elkezdjük a misét” – mesélte a pap.

A helybeliek úgy tartják, hogy a kutyus az ima és a prédikáció alatt mindig szomorúan üldögél. Sajnálatos módon még nem fogadta be őt senki. A hívők úgy tartják, hogy az lenne az ebnek a legjobb, ha valaki olyanhoz kerülne, aki el is engedi a templomba, így ezt a kedves szokását is meg tudná tartani, és magányos se lenne.

gyászol a kutya hűség hűséges kutya kutya templom ragaszkodás szereti a kutya a gazdáját

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink