hirdetés

Szívbemarkoló hűség: egy hete nem mozdul gazdája sírja mellől a gyászoló vámospércsi kutya

Szénási Szimonetta

2022. augusztus 15 - Képek: Tények.hu

Napok óta fekszik gazdája sírja mellett egy végtelenül hűséges kutya Vámospércsen. A gyászoló állat szinte meg sem mozdul, csak vár végtelen türelemmel.

hirdetés

A vámospércsi gyászoló kutya története egyszerűen szívbemarkoló: a kis jószág napok óta várja vissza elhunyt gazdáját. A sírja mellett fekszik, türelemmel, végtelen szomorúsággal a szemében.

A kis kutya napok óta nem mozdul gazdája sírja mellől. / Fotó: Tények.hu

A gyászoló kutya a rokonokat is meglepte

A gyászoló család értetlenül áll a történtek előtt, ugyanis, mint elmondták, a férfinak ugyan sok kutyája volt, de ezt a jószágot korábban sosem látták. Így a nevét sem tudják.

Pedig minden jel arra mutat, hogy a kis kutya nagyon szerette az elhunytat. A rajongás pedig kölcsönös lehetett: ahogy a Tények riportjában a férfi testvére, Guba Ferenc megerősítette, fivére imádta a kutyákat és más állatokat.

Az aranyszívű férfi nagy állatbarát volt

A hajdani gazda, Guba Attila maga is állattartással foglalkozott, és saját kutyái mellé gyakran kóbor ebeket is befogadott. Volt rá példa, hogy egyszerre 12 kutyát tartott.

A videó tanúsága szerint a hű eb nem veszi jó néven, ha valaki közelít a nyughelyhez. Bátran védelmezi gazdáját még holtában is. A kitartóan őrködő állatot már többen itatni és etetni kezdték.

A gyászoló jószág, míg az időjárás engedi, maradhat a temetőben. / Fotó: Tények.hu

Végtelen hűség

A riportban megszólaló állatvédő, Szilágyi Attila szerint a jelenség magyarázata az lehet, hogy a jószág látta, hol helyezték örök nyugalomra szeretett társát, így ott akar maradni vele.

Mivel a gyászoló kutyát ellátják, és az időjárás is megengedi, így egy darabig még biztonsággal maradhat a temetőben. De amint hidegebbre fordul az idő, jobb lenne, ha helyet találnának hű jószágnak – mondta el az állatvédő.

állatvédelem gyász gyászoló kutya halál hűség hűséges kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink