hirdetés

Így zajlik egy igazi kutyabarát húsvétolás: gyönyörű képeken a világjáró kutya-gazdi páros

László Enikő

2023. április 8 - Forrás: Czellér Andrea /Képek: Instagram – bellavoyage.dog

Végre itt a tavasz. Hosszabbak a nappalok, süt a nap, melegszik az idő, több időt tudunk a természetben tölteni. Mi már nagyon vártuk, hogy vége legyen ennek a hosszú télnek.

hirdetés

Nekünk ezek az átmeneti hónapok a kedvenceink. Kutyásként nagyon megszerettem ezt az időt, amikor még nincs olyan ereje a napnak és elfér egy lenge kabát a sétákon, mert így a nap bármely szakában tudunk egy nagyot sétálni. Bella odavan ezért a hőmérsékletért.

Fotó: @bellavoyage.dog

A téli hidegben, vagy nyáron néha látszik rajta, hogy nincs sok kedve a sétához, inkább bent játszana, de mostanában csak úgy leül elém és a mancsával integet, vagy hangokat ad, hogy felhívja magára a figyelmet, hogy sétaidő van.

A hétvégék nálunk ilyenkor az egésznapos kirándulásokról szólnak. Gyönyörű a márciusi, áprilisi természet. Az a rengeteg virág és a kellemes illatok a levegőben még érdekesebbé teszik a kiruccanásokat. Mi már el is kezdtük felfedezni a környékbeli virágmezőket, köztük a cseresznyefa ligetet, ahol minden rózsaszínben pompázott és még sok-sok tervünk van erre a kellemes időszakra.

Fotó: @bellavoyage.dog

Biztonságos kirándulás a természetben

A természetjárás és a parkokban eltöltött piknikek előtt viszont fel kell készülnünk a kutyusaink kullancsok és más élősködők elleni védelmére is. Fontos kikérnünk az állatorvosunk véleményét a témában.

Mi több éve használjuk ugyanazokat a termékeket, Bella már ügyesen tudja, hogy ha jön a csepp, akkor azzal sok jutalomfalat is jár, ezért nem bánja. A túrák után pedig még a biztonság kedvéért itthon is átnézem a nagy bundáját.

Fotó: @bellavoyage.dog

4 nap kirándulás és rengeteg finomság

Ha pedig tavasz, akkor természetesen, amit még izgatottan várunk ilyenkor, az a húsvét, ami 4 nap kirándulást és rengeteg finomságot jelent.

Már 8. éve Barcelonában élünk, de ezt az ünnepet is magyar hagyományok szerint tartjuk. Hímes tojásokkal dekorálom a lakást, pogácsát sütök és sonka, tojás, kalács kerül az asztalra a hétvégén.

Fotó: @bellavoyage.dog

Bella nagyon jólnevelt. A dekoráció teljes biztonságban van tőle, viszont ugyanez a pogácsára és a sonkára már nem mondható el. 99.9%-ban megbízom benne és az év többi napján soha semmihez nem nyúlna, de ilyenkor érzi az izgatott készülődést, látja a nagy sürgés-forgást a konyhában, így ebben a felfokozottabb hangulatában neki is többet finomság jut.

Fotó: @bellavoyage.dog

Ezekkel érdemes vigyázni

A sonkából mindig szokott kapni egy-egy falatot és még a pogácsából is egy törést, sőt újabban szereti az uborkát is, de Bella érzékeny gyomra miatt én szeretek kimondottan kutyáknak való, rizsből, halból vagy húsból készített meglepetést is venni.

Az édességekkel nagyon figyelek. Minden húsvéti csokit fiókban őrzök, és soha nem tartok itthon xilitet vagy más édesítőszert. Ezek ugyanis mérgezők a kutyák számára.

Fotó: @bellavoyage.dog

Így érdemes odafigyelni az elrejtett csokitojásokra is, hogy nehogy a kutyusok találják meg hamarabb. Szerencsénkre már létezik kutyacsoki, amit bármelyik kutyás boltban beszerezhetünk és abból nyugodtan hozhat nekik is a nyuszi vasárnap.

gazdi és kutya húsvét kirándulás kirándulás kutyával kutya és ember kutya és gazda kutya tavasz kutyabarát ünnep

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink