hirdetés

Megható üzenettel a nyakában keresett gazdát az elhagyott kutya: ezt tedd, ha kidobott állatot találsz

Szénási Szimonetta

2023. április 12 - Kép: YouTube

Az egykori gazda a kutya nyakörvébe tűzött cetlin üzent a megtalálónak. A levélből kiderült, miért került utcára Lilo.

hirdetés

Több szempontból is megrázó Lilónak, az elhagyott kutyának és egykori gazdáinak története, akik végső kétségbeesésükben döntöttek úgy, hogy szabadon engedik kedvencüket. A részletek a kutya nyakörvére tűzött üzenetből derültek ki.

Az utcára kerültek

Lilónak hívnak. Kérem, szeressen engem. (És tartsa meg a nevemet.) Anyukám nem tud megtartani, hajléktalanná vált két gyerekkel. Mindent megpróbált, de nem kap segítséget, én pedig túl sokba kerülök neki, pedig nagyon szeret engem. Én egy nagyszerű kutya vagyok, és nagyon szeretem, ha szeretgetnek. Kérem, ne bántson!”

Ezeket a sorokat olvasva egyáltalán nem csodálkozunk, ha elszorult a szíve annak a járókelőnek, aki először figyelt fel a Tennessee utcáin kóborló ebre, majd talált rá a nyakörvbe bújtatott cetlire. Ennek alapján egyértelmű, hogy Lilo gazdái maguk is borzasztó élethelyzetbe kerültek.

Nyomozás a gazda után

Megtalálója végül elvitte Lilót a közeli McKamey Állatközpontba, ahol a dolgozók gondjaikba vették a magára marad kutyát.

A gondozók lefényképezték új védencüket és a vele küldött levelet is, majd megosztották a fotókat a közösségi oldalukon, remélve, hogy sikerül rátalálniuk az eredeti gazdára.

Bár megértjük, hogy miért döntött így Lilo gazdája, azt kívánjuk, bárcsak először hozzánk fordult volna támogatásért. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, és azt szeretnénk, ha az emberek és a háziállataik együtt maradnának, függetlenül a körülményektől”

– kommentálták a történteket az állatvédők.

Siker

Az olvasók együttérzésüket fejezték ki a bejegyzés kapcsán, és sokan szurkoltak, hogy sikerüljön megtalálni a kétgyermekes, hontalanná vált anyát. A kitartó kutatásnak köszönhetően a szervezet célt ért, és rájuk bukkantak. Bár a fejleményekkel kapcsolatban nem szerettek volna túl sok részletet megosztani, egy későbbi bejegyzésben arról számoltak be, hogy nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy sikerüljön elrendezni a család sorsát, és Lilo visszakerülhessen hozzájuk.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki kiállt a család mellett, és megosztotta a posztunkat. Magunk is meglepődtünk a széleskörű támogatáson. Ez is azt bizonyítja, hogy a legnagyobb szükségünk a közösségre van, ti pedig megmutattátok, hogy a miénk milyen erős – nagyon köszönjük!”

– jeleztek vissza támogatóiknak a menhely munkatársai.

Mit tegyél hasonló helyzetben?

Bár az eset az Egyesült Államokban történt, sajnos hazánkban is mindennapos, hogy állatok kerülnek az utcára. Ezek a szerencsétlen jószágok számos veszélynek vannak kitéve, a különféle balesetektől kezdve a bántalmazáson át az éhezésig, vagy a legrosszabb esetben az éhhalálig. Hogy ne történhessenek tragédiák, ahhoz rád is szükség van!

Mint az említett menhely is megfogalmazta, a közösség ereje nagyon sokra képes. Az emberek közösségének tagjaként pedig mindannyiunk kötelessége, hogy segítsünk a bajbajutott, rászoruló élőlényeken! Ezért ha bárhol magára hagyott, kóborló, sérült vagy szenvedő, elhanyagolt állatot látsz, ne menj el mellette! Könnyen lehet, hogy te vagy az utolsó esélye az életre!

Hívd fel valamelyik közelben működő állatvédő szervezetet – akik elérhetősége az internetes keresőben vagy a Facebookon szinte mindig nyilvános –, keresd a helyi jegyzőt, vagy kérj segítséget a rendőrségtől. Autó- vagy egyéb balesetnél az állatorvosi rendelők is tárcsázhatók, akik adott esetben vállalják is a sérült ellátását. Állatkínzást az Országos Állatvédőrség Alapítvány oldalán is bejelenthetsz online, a nap 24 órájában EZEN a linken, fényképet mellékelve.

Azon ne aggódj, hogy nem a megfelelő személyt vagy szervet értesítetted, hiszen ilyen esetben egészen biztosan átirányítanak az illetékeshez!

állatvédelem állatvédők árva kutya kidobott kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya és gazda menhely rendőrség segítség utcakutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink