hirdetés

Rajtaütésnél segédkeztek az állatvédők a zuglói rendőröknek: 6 kutyával védték magukat az elkövetők

Szénási Szimonetta, 2023. február 19 - Kép: Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest/Facebook

Egy hajnali rajtaütésben vett részt az újpesti állatvédő szervezet, ahol hat kutyából hárommal kisebb harcba is keveredtek.

hirdetés

Az újpesti Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat közösségi oldalán számol be arról a közelmúltban történt rendőrségi akcióról, amelynél a szervezet tagjai is közreműködtek. A Zuglói Rendőrkapitányság kérte az állatvédők segítségét, mégpedig a két szervezet közti stratégiai megállapodás értelmében. Eszerint az Őrszolgálat segíti a rendőrség és más bűnügyi szervek munkáját azokban az esetekben, ahol a beavatkozást kutyák akadályozhatják. Ezzel garantálva a hivatalos szervek biztonságát.

Összehangolt akció

A szóban forgó esetnél a rendőrök egyszerre több helyszínen is lecsaptak, és összesen három embert vettek őrizetbe.

A rajtaütésről az állatvédők testkamerás felvételt is közzétettek:

Az Őrszolgálat tagjai sem tétlenkedtek, hiszen az elfogott személyek kutyákkal védték magukat. Mivel fennállt a szökés veszélye, így az egyenruhásoknak és az állatvédőknek is gyorsan kellett cselekedniük.

Kisebb harcok alakultak ki

Mint a beszámolóban írják, hat kutyából hárommal keveredtek „kisebb harcba”, de szerencsére senkinek sem esett bántódása – sem az embereknek, sem az állatoknak.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon