hirdetés

Fejkamerákkal szerelték fel a rendőrség kutyáit: az extrém látvány sok előnnyel jár

Szénási Szimonetta

2023. január 25 - Képek: YouTube

A rendőrkutyákra felszerelt fejkamerák használata teljesen új módszer, ami elősegítheti a mind hatékonyabb nyomozást.

hirdetés

Az Egyesült Királyságban, egészen pontosan a cumbriai rendőrség négylábúin próbálták ki először azokat a speciális, kutyák számára készült fejkamerákat, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a bűnügyek felderítéséhez.

Kép: YouTube

Élő közvetítés

Amint a BBC beszámol róla, a Heliguy dróntervező cég fejlesztette ki azokat a sisakra szerelhető kamerákat, amelyeket a cumbriai rendőrkapitányság kutyás egysége tesztelt először. Az eszköz 500 méterről is képes élőben közvetíteni a látottakat, így a rendőrök pontosan azt láthatják, amit a kutyák.

Az alábbi angol nyelvű videón élesben mutatják be a kamera működését.

Fegyveres konfliktusok során is hasznosak

A több hónapon keresztül tartó kipróbálási fázis után a rendőrség tapasztalatai kedvezőek. Mint elmondták, a kamerát jól tudják használni különböző fegyveres helyzetekben.

A kamera segíti a kollégákat a műveletek során, akik így valós idejű képet kapnak arról, mi történik az adott szituációban. Ez lehetővé teszi a tisztek számára, hogy tervezzenek, mielőtt belekerülnének az éles helyzetbe, ezáltal biztosítani tudják a közelben levő civilek, a rendőrkutyák és saját maguk biztonságát is. Emellett a bizonyítékgyűjtésben is segítségünkre vannak ezek az eszközök

– nyilatkozta Kim Brown a kutyás egységtől.

Testreszabás

Annak érdekében, hogy a fejkamerák valóban a lehető legnagyobb segítséget nyújtsák, és megfeleljenek a rendészeti használatra, úgy tervezték őket, hogy az akkumulátoruk hosszú ideig, akár 4 órán keresztül is bírja. Ezen felül a képet időbélyegzővel is ellátják, valamint a rendőrségi számítógépes rendszerekkel is jól integrálhatók.

A kutyákra is vigyáznak

Mindezeken felül a tervezők a négylábú használókra is gondoltak. Emiatt a sisakon levő védőlencse napsütéses időben napszemüvegre cserélhető, ezzel óvva az állatok látását.

Ember és kutya kutya segít munkakutya rendőrkutya rendőrség segítség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink