hirdetés

Nyomozás indult egy rendőrkutya ellen: nem hiszitek, mit követett el

Szénási Szimonetta, 2023. március 12 - Kép: Wyandotte Police Department – Michigan – Facebook

Nem várt esemény kavarta fel az egyik michigani rendőrőrsöt. Az ügyben nyomozás is indult, amelynek első számú gyanúsítottja egy négylábú kolléga.

hirdetés

A Wyandotte-i rendőrkapitányság nemrégiben közzétett bejegyzése nagy port kavart a közösségi médiában. Mint írják, sajnálatos bűneset történt az őrsön, amelynek feltételezett elkövetője az egyik társuk, mégpedig Ice, a K9-es rendőrkutya.

Humorban nincs hiány

A drámai leíráson sokat old a mellékelt fotó, amin Ice, a német juhászkutya látható, a klasszikus, rendőrségi háttérrel, mintha csak egy valódi bűnelkövető lenne. Ugyanis a bűncselekmény inkább aranyos, mint valódi rossz tett, az egyenruhások reakciója és a köré kerekített színjáték pedig bizonyítja, hogy a michigani rend őrei bizony jócskán meg vannak áldva humorérzékkel.

A szóban forgó incidens ugyanis egy lopás, egészen pontosan egy félig elfogyasztott ebéd eltulajdonítása, ami valószínűleg a németjuhász lelkén szárad.

Mint írják, Barwig rendőr éppen a pihenőszobában ebédelt, mikor a kötelesség szólította. Így a félbehagyott ételt ott hagyta az asztalán. Pechére a közelben tartózkodott Ice is, aki minden bizonnyal kihasználta a helyzetet. A kollégája társaságában – és valószínűleg igencsak éhesen – visszatérő Barwig a pihenőszobában már csak a száját nyalogató, éppen távozni készülő Iceot találta, ellenben az asztala üres volt.

Nem ez volt az első eset

Mivel nem először történt, hogy a rendőrkutya megsértette a házirendet, kollégái úgy döntöttek, hivatalos útra terelik az ügyet. Ice korábban számos alkalommal túrt bele a szemeteskukákba, sőt Barwighoz hasonlóan több munkatársát is megkárosította. Volt, akinek egyenesen a kezéből vette ki az uzsonnáját! Súlyosbító körülmény, hogy az engedetlen eb ráadásul a nyomozás kapcsán sem mutat hajlandóságot az együttműködésre.

A lopás nemcsak bűncselekmény, hanem erkölcsileg is elítélendő. Egyes munkakörökben, például a rendőrökében, esküt kell tenni a munkába állás előtt. A rendőrök esküjében benne van az az ígéret, hogy megvédik az emberek tulajdonát. Ennek ellenére szomorúan jelentem, hogy a Wyandotte-i Rendőrkapitányság egyik jelenlegi tisztje ellen lopás miatt nyomozás folyik!

– olvasható a vicces bejegyzésben.

Mondanunk sem kell, mekkora sikere volt a posztnak, amit mostanra több mint 27 ezren kedveltek. A rendőrök hangsúlyozták, hogy a nyomozás kimenetelében komoly szerepe lesz az olvasók véleményének is.

Tolonganak az ügyvédek

A hangvételhez hűen a reakciók is bővelkedtek humorban. Mint a rendőrök egy következő bejegyzésében írják, több ügyvéd is jelentkezett, felajánlva szolgálatait a négylábú bűnözőnek. Mi azért megelőlegezzük, hogy komolyabb jogi védelem nélkül is felmentik a falánk kutyust!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon