hirdetés

Kis híján belehalt a kutya, hogy felfedezte a karácsonyi csokikészletet: műtéttel tudták megmenteni

Szénási Szimonetta

2022. december 1 - Képek: Getty Images Hungary

Hugo nagy árat fizetett a falánkságáért: a szerencsétlen staffordshire bullterriert súlyos tünetekkel vitték kórházba, miután megevett hat doboznyi csokoládét.

hirdetés

Kevésen múlt, hogy nem lett tragédia a mértéktelen csokievésből: Hugo, a staffordshire terrier a karácsonyi édességkészletre bukkant rá, és nyomban be is falta az ínycsiklandozó finomságot. Nem kevesebb, mint hat csomag csokoládét tüntetett el, aminek rövidesen meg is lett a következménye.

Szőröstül-bőröstül, pontosabban papírostul

Mikor a kutyus gazdája, Amie hazatért plymouthi otthonukba, már csak a hűlt helyét találta a közelgő ünnepre vásárolt csokoládénak. Tovább tetézte a bajt, hogy Hugo az édességet papírostul ette meg.

Csak egy rövid időre mentem el otthonról, a boltba, és mire hazaértem, csupán széttépett csomagokat és fóliadarabokat találtam a padlón, a benne levő csokoládé azonban eltűnt

– mondta el Amie.

Borzasztó tünetek

A tulajdonos szörnyen kétségbeesett, ami csak fokozódott, amikor kedvence elkezdett vért hányni, majd rohamot kapott. Amie nem késlekedett, és azonnal tárcsázta a PDSA-t, egy jótékonyságba szervezet által működtetett kisállatkórházat.

Életmentő műtét

Az orvosok azt kérték, haladéktalanul vigye be a kutyát, majd a vizsgálatokat követően az azonnali műtét mellett döntöttek. Mint a röntgenfelvételről kiderült, az eb gyomra tele volt csomagolóanyaggal.

A PDSA állatorvosa, Donna Southwould elmondta, hogy csak a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy Hugo életben maradt:

Nagy szerencséje volt, mert ha nem kezelik időben, könnyen meghalhatott volna.

– hangsúlyozta a doktor.

Karácsonyi csoda

Mint a gazda fogalmazott, a műtét egy igazi karácsonyi csoda volt a számukra.

Többször is azt hittem, hogy elveszítjük őt, így az, hogy karácsonyra már hazatérhetett, az maga a csoda.

– mondta Aime, hozzátéve, hogy örökké hálás lesz a kórház dolgozóinak.

Nem csak a csoki lehet halálos

Ahogy Hugo esete mutatja, a csokoládé roppant veszélyes a kutyákra, és nem csak a csomagolóanyag miatt: a benne levő anyag, a teobromin életveszélyes állapotot idézhet elő! Ugyanígy tilos négylábúdnak hagymaféléket, szőlőt és mazsolát, alkoholtartalmú italt és ételt adni, hiszen ezek mérgezőek. Emellett kerülni kell minden cukros, fűszeres és túl zsíros fogást, ahogy a hétköznapokban, úgy az ünnepek idején is!

csoki ehet a kutya csokit hányás karácsony karácsony kutyával kutya csoki házilag kutya csokit evett méreg mérgezés mérgezés tünetei műtét roham röntgen

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink