hirdetés

Nyugodt karácsonyt szeretnél? Így készítsd fel a kutyádat az ünnepekre!

Ferenczi Deborah

2021. december 11 - Képek: Getty Images Hungary

Az év talán legszebb időszaka a karácsony, kutyádnak mégis sokkal inkább káosznak tűnhet. Annak érdekében, hogy számára se legyenek stresszesek az ünnepek, érdemes megfogadnod az alábbi tippeket.

hirdetés

Kutyád számára nem feltétlenül azt jelenti a karácsonyi időszak, mint neked. Rengeteg, korábban ismeretlen impulzus éri. Ráadásul az ünnepi stressz miatt hajlamosak a gazdik kissé elhanyagolni kedvencüket, hiszen rengeteg teendő van a ház körül. A következő tippek segítenek felkészíteni téged és a kutyádat is az ünnepi szezonra.

Milyen személyiségű a kutyád?

Ahhoz, hogy pontosan értsd, kutyád milyen szinten terhelhető az adott időszakban, fontos, hogy ismerd a személyiségét. Egyesek például meglepően jól alkalmazkodnak a káoszhoz és a változásokhoz. Másoknak a rutin kiszámíthatóságára van szükségük, és komoly stresszen mennek keresztül, ha ebből kizökkentik őket. Élnek velünk olyan, szociálisabb típusú ebek, akiket egyáltalán nem zavar a sok látogató, de sokan egyenesen szoronganak gyerekek vagy idegenek közelében. Érdemes mindent előre számításba venni, és alkalmazkodni, illetve segíteni kedvencednek helyesen levezetni a stresszt.

Vásárolj neki előre!

A nagy ünnepi forgatagban hajlamos lehet az ember megfeledkezni a mindennapos bevásárlólistájáról. Mindenképpen tanácsos előre bevásárolni kutyádnak a hónapra szükséges élelmiszert, hogy ne szenvedjen hiányt. Ha szeretnéd, hogy az ebnek is kellemes emlékei kötődjenek az ünnepekhez, vásárolhatsz számára is valami apróságot.

Ragaszkodj a napi rutinhoz!

Bármennyire is elfoglalt vagy, kutyád napi rutinját mindenképpen tartsd be, különben feszültté válhat. Vidd le akkor sétálni, amikor egy hétköznap során is vinnéd, etesd akkor, amikor szokott étkezni, játssz vele akkor, mikor erre egyébként is időt szoktál szánni. A kiszámíthatóság segít abban, hogy kedvenced kevésbé érezze magát túlterheltnek. Érdemes előre megbeszélni a családdal, hogy mikor ki lesz a soros, aki foglalkozik az állattal, így egészen biztosan nem merül feledésbe.

Maradj következetes!

Az ünnepi időszakban jóval kevésbé uralkodik el a káosz, ha nem válsz engedékenyebbé a megszokottnál. Ne hagyd kunyerálni kedvencedet, ne etesd túl mindenféle finomsággal, ugyanis könnyen lehet, hogy nevelését rontod el vele. Legyél pontosan ugyanolyan következetes, mint az év bármelyik másik napján. Figyelj kutyádra, így biztosan észreveszed, mikor mire van valójában szüksége.

ajándék felkészülés időbeosztás karácsony kutya karácsony napirend ünnepek vendégség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink