hirdetés

Szolgálati kutya vadászta le a HÉV-en garázdálkodó tolvajt: Áron állította meg a menekülő férfit

Szénási Szimonetta

2023. február 17 - Képek: police.hu

Áronnak, a szolgálati kutyának hála sikerült elfogni azt a 30 éves férfit, aki egy idős nő táskáját akarta ellopni a HÉV egyik járatán.

hirdetés

A szentendrei állomásra riasztották a pomázi rendőröket január 27-én este, egy meghiúsult lopás miatt. A gyanúsított, egy 30 éves Szabolcs vármegyei férfi a vele egy HÉV-en utazó egyik utas táskáját akarta ellopni – számol be az esetről a kekvillogo.hu.

Kép: police.hu

Kihasználta az alkalmat

Az idős asszony elaludt út közben, ezt használta ki a gyanúsított, ám a lopás nem járt sikerrel, mivel a jármű többi utasa közbelépett. Négyen siettek a nő segítségére, mire a tolvaj leszállt, majd sietve távozott.

Üldözés az utcán

Az egyenruhások pillanatok alatt a helyszínen voltak, és mindössze kilenc perccel később megpillantották az utcán a személyleírásnak megfelelő férfit, akit két rendőr és a velük tartó szolgálati eb, név szerint Áron, azonnal üldözőbe vett.

„Jó, megadom magam!”

A férfi egy kerítésen átugorva próbált kereket oldani, ám a rendőri felszólítás és Áron hathatós jelenléte megállásra kényszerítette.
– Jó, megadom magam! – hangzott a válasz.

A rendőrség felvételt is közzétett az esetről:

Tettét nem ismerte el

A kihallgatás során a 30 éves, szamosszegi R. Gy. a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást pedig nem tett – derül ki a hírközlésből.

Rablás miatt indult ellene eljárás

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

bűnözés lopás rendőrség szolgálati kutya szolgálati kutya etikett szolgálati kutyák tömegközlekedés üldözés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!