hirdetés

Elegáns kutyát mentettek meg a rendőrök

Vermes Nikolett

2023. szeptember 5 - Fotó: GettyImeges

Különleges állatot mentettek meg a rendőrök. Az ingbe öltöztetett kutya olyan elragadó volt, hogy a rendőrök szívesen vigyáztak rá hosszabb ideig is.

hirdetés

Az angliai eset felnyitja a kutyások szemét arra, hogy még egy ápolt külsővel rendelkező kutya gazdája sem feltétlenül mondható felelős állattartónak. Az ügy több kérdést is felvet, de előbb nézzük, hogy mi történt pontosan.

Az elegáns kutya nem biztos, hogy boldog kutya

Ingben öltöztetett kutyához érkeztek

A brit járőrszolgálat munkatársai nemrég egy ittas személyt utasítottak rendre a wolverhamptoni vasútállomáson. Az intézkedés alatt figyeltek fel rá, hogy az ember nincs egyedül, mellette volt egy elegáns kis eb is. A kutya kék inget viselt és engedelmesen viselkedett.

A rendőrök azonnal elvették az alkoholos befolyásoltság miatt kiszámíthatatlanul viselkedő gazdájától, hogy biztonságba helyezzék.

Ahogy elhajtottak a helyszínről, a kutya még egyszer hátranézett gondatlan gazdájára. Az elegáns kisállatra boldogan vigyáztak a hatóság munkatársai, majd alternatív gondozásba helyezték. Az ittas gazda ellen eljárást indítottak.

Felöltöztetett kutya a hőségben

A kutyák öltöztetése mindig is megosztó kérdés volt. Vannak, akik fittyet hányva a kutya igényeire, olyan göncöket aggatnak az állatra, amihez éppen kedvük van. Mások kizárólag nyakörvet vagy hámot hajlandóak a kutyusra tenni. Míg megint

mások az aranyközépúton járnak, és csak olyan divatholmit adnak a kutyára, amely praktikus, kényelmes, és védi a viselőjét.

Ilyen lehet egy kutyakabát vagy csizma. De, hogy nyáron bárki is inget húzzon a kedvencére, semmi esetre sem nevezhető megfontolt döntésnek. A kutyák is épp úgy érzékelik a meleget, akárcsak mi, és számukra is ugyanolyan létfontosságú a hűsítés, mint nekünk. Az angol öleben lévő ing olyan hatást gyakorolt a kutyára, mintha egy ember a nyári forróságban meleg, bundás kabátot viselne. Ez a példa is jól szemlélteti, hogy miért nem érdemes nyáron felöltöztetni az ebet – még akkor sem, ha valóban nagyon elragadó rajta a ruha.

Ne aggassunk rá mindent a kutyára

A kutyák nem játékbabák

Még a manapság híres Barbie kutyája sem öltöztethető, miért akarnánk divat modelleket csinálni a saját háziállatunkból?

A kutyák öltöztetése néha valóban praktikus megoldás, például a téli hidegben, amikor jobb, ha egy plusz réteg védi a testüket a kihűléstől.

Azonban minden körülmények között figyelembe kell venni az állat igényeit! Ne adjunk ruhát a kutyára csak azért, mert édesen fest benne. Egyetlen fotó vagy dicséret sem ér annyit, hogy az állat szenvedjen! A kutyák öltöztetése terén tehát legyünk körültekintőek, és lássuk be, hogy a ruha elsődleges célja nem a külső díszítése, hanem a funkció betöltése.

Az elegáns kutya képét itt lehet megtekinteni.

elveszett kutya megtalálása rendőrkutya rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink