hirdetés

Füli, a kerekeskocsis kutyus az élő példa arra, hogy egy mozgáskorlátozott eb is teljes életet élhet: képeken mutatjuk

László Enikő

2022. június 15 - Képek: Párkány Andi, Facebook

Füli, a gerincsérült kutya története mindannyiunk számára inspiráló lehet. Bár a kiskutya fizikai problémákkal küzd, mégis boldog és eseménydús életet él.

hirdetés

Fülit 2014-ben gázolta el egy autó, az eset után pedig egy menhelyre került. A baleset következtében a kutyus olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hátsó lábai már nem tudták többé támogatni a járásban. Füli éveket várt, míg eljött érte az álomgazdi 2017-ben.

Füli gazdája, Pete Gabriella az alábbi sorokban mesélte el a kutya történetét:

„Egy szép tavaszi napon szirmokkal táncoltam, kacagó csillogó szemekkel szaladgáltam. Lágy tavaszi szellő arcomhoz simulva pillangókat kergetve. Az úthoz érve és átkelve egy csikorgást hallva elsötétült minden. Magamhoz tértem és egy hölgy tartott a karjában. Selymes hangjával csak annyit mondott, minden rendben lesz, és rám mosolygott. Doktor bácsihoz vittek és bekötötték mindkét hátsó lábamat. Egy-két hét múlva bekerültem egy állatotthonba. Nagyon sok pajtásom lett. Szaladgáltak, játszadoztak. Gondoltam csatlakozok, de rádöbbentem, NEM TUDOK szaladgálni. Húztam, vontam kicsiny testem. Rájöttem, hogy más vagyok, mint a többiek (…)”

Füli tehetetlenül nézte, hogy társait folyton sétáltatják a gondozói, és az egészséges ebek a látogatóktól is több figyelmet kaptak. Őt is simogatták, de idővel mindenki továbbállt. Évek teltek el, mire eljött érte az álomgazdi, aki rengeteg szeretettel árasztotta és árasztja el a mai napig Fülit. Aktív életet kezdtek élni, úszni, akupunktúrás kezelésekre, masszázsra jártak és rengeteget kirándulnak. Füli már 5 éve él szerető gazdája mellett. Pelenkát hord, kerekeskocsival jár, de Gabriellának ő így a legtökéletesebb társ.

Ha a képek nem jelennének meg, Füli Facebook-oldalát ezen a linken tekintheted meg.

aranyos kutyás képek híres kutya képek megható kutyás történetek mozgássérült kutya örökbefogadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink