hirdetés

Félresikerült kísérlet eredményeként él Mork, aki úgy néz ki, mint Baby Yoda: ezért nem szabad istent játszanunk

Hangai Lilla

2022. november 10 - Képek: Mork Skywalker Instagram

Mork Skywalkert Kínából mentették meg egy húst árusító teherautóból, akinek így sikerült megmenekülnie a vágóhídtól. Betegen és elcsigázottan, de már egy új és boldog élet reményében szó szerint azonnal örökbefogadóra talált. Még úgy is, hogy tudták, nem lesz egyszerű, ami ezután jön majd.

hirdetés

Bárcsak elmondhatnánk, hogy Mork története egyedi, de sajnos nem így van. Kutyák ezrei végzik a félresikerült szaporítói kísérletek végén vágóhidakon. Bízunk benne, hogy ennek a különleges kiskutyának a története rádöbbent még több embert arra, hogy milyen kíméletlen és veszélyes elhinnünk, hogy emberként bármit megtehetünk következmények nélkül, hiszen csak kutyákról van szó.

Úgy hitték, hogy nem fogja túlélni

Mikor megmentették a remegő, csont és bőr kiskutyát, a vizsgálatok után arra jutottak, hogy valószínűleg nem sok ideje van már hátra, annyira rossz állapotban van. Visszarepítették az Amerikai Egyesült Államokba, ahol azonnal nevelőszülőhöz került. A gondozója elkezdett neki segíteni abban, hogy felszedjen magára egy kis súlyt és amennyire lehetséges, begyógyuljanak a lelki sebei is. Ám az ideiglenes nevelőszülő azonnal tudta, hogy semmi esély nincs arra, hogy a csupa hála Morkot valaha is elengedje maga mellől.

Az imádnivaló külsőnek – ami egy új designer fajta eredménytelen kísérlete során jött létre – bizony ára van. Súlyos szívritmuszavarban, gyulladásos bélbetegségben, akkut bőrbetegségben és egy félig összeomlott légcsőtől is szenved ez a kedves kis eb. Ráadásul a külső jegyei, mint a kúpos fej, az oldalra csúszott nyelv és a sok-sok bőrredő sem könnyítik meg a mindennapjait. De szerencsére semmi sem szegheti kedvét! Úgy éli minden napját, mintha az a legjobb lenne. Imád a teraszon napozni, autóban utazni és persze a jutalomfalatokat is!

Egy barát nem a külső alapján ítél

Merrybelle 5 hetes volt, amikor szintén mentett kutyusként csatlakozott Morkhoz és örökbefogadójához. Aki ő maga is úgy néz ki, mint egy földönkívüli lény. A vízfejű, szintén félresikerült kísérlet eredményeként megszületett kutyus Morkban találta meg az ő kőszikláját. A gazdi elmondása szerint a nagyfiú inkább csak tolerálja a szertelen kicsit. Ám az tagadhatatlan, hogy a nehéz időkben mindig ott vannak egymásnak, támogatják a másikat.

Sajnos a kegyetlen valóság az, hogy az ilyen blökik még a megfelelő orvosi ellátás és a feltétel nélküli szeretet mellett sem élnek túl sokáig. De ahogy a gazdi is elmondta, ez nem jelenti azt, hogy az életük nem számít!

Gyógyító varázserővel az emberek megmentője: Az erő legyen veled!

A kaliforniai székhelyű szervezet, amely Morkot is megmentette, rengeteg üzenetet kapott a kutyussal kapcsolatban. Szerencsére az új gazdi úgy döntött, hogy a közösségi média segítségét is igénybe veszi, hogy felhívja a figyelmet a lélek nélküli kísérletezésre és hogy megmutassa azt is, bár az ilyen kutyusok egyszerre többféle fizikális betegséggel is küzdenek, egy percre sem felejtenek el az emberek legjobb barátai lenni.

Depresszióval és szorongással küzdő emberek írtak üzenetet, hogy elmondják, mennyire segít nekik, hogy Morkot ilyen boldognak látják. Mivel ilyen sötét helyről érkezett és mégis sikerült kijutnia a fényre és megtalálni a boldogságot, ez emlékezteti őket arra, hogy bízniuk kell még akkor is, ha a dolgok reménytelennek tűnnek.

amerika beteg a kutya designer kutya genetika genetikai betegség genetikai rendellenesség hibrid Kína kísérlet kutya barátok kutya örökbefogadás mork mork skywalker szaporító szaporított kutya tenyésztő és szaporító túlszaporítás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink