hirdetés

Zöld kiskutya született egy 9 fős alomban: így néz ki

Hangai Lilla

2023. december 5 - Kép: Getty Images Hungary

Kevés izgalmasabb és csodásabb dolog van, mint egy újszülött kölyökkutya. A finom, puha, selyemszerű bunda azonnal lenyűgöz és magával ragad mindenkit. A golden retriever kölykök általában világos „zsemle” árnyalatban jönnek a világra, ez a kutyus azonban fittyet hányt a konvenciókra.

hirdetés

Máris eláruljuk, hogy minek köszönheti extravagáns árnyalatát a zöld kiskutya.

Mojito és testvérei, a büszke mamával a háttérben: 

A zöld kiskutya rendkívül ritka

Az észak-németországi Wermelskirchenben élő Joanna Justice először pánikba esett, amikor meglátta, hogy Melody nevű golden retrieverje 8 „zsemleszínű” és 1 zöld kölyöknek adott életet. A kis jövevényt azonnal el is nevezte különös szőrzete alapján Mojitonak, a zöld koktél után.

A kezdeti ijedtség hamar elmúlt, ugyanis biztosították róla, hogy mind a 9 kölyök hibátlan egészségnek örvend. Még az is, amelyik zöld bundával jött a napvilágra. Nagyon ritkán előfordul ugyanis, hogy az ebek a magzatburkon keresztül érintkeznek a biliverdin nevű pigmenttel. Ez a pigment a hemoglobin lebomlása során keletkezik, és ezt látjuk akkor is, amikor egy a kezdetben vöröses-lilás zúzódás gyógyulni kezd és zöld, majd sárga színt vesz fel.

Feltehetően Mojito magzatburkában az átlagosnál nagyobb mennyiségben volt jelen a biliverdin, így színeződhetett ő egyedül zöldre 9 testvér közül. Szerencsére az állapot semmilyen komplikációval nem jár, a kutyus teljesen egészséges, és a zöld szín is eltűnik majd idővel.

Ha már az újszülött kiskutyáknál tartunk, ajánljuk figyelmedbe cikkünket, melyből megtudhatod, hogyan vigyáznak a tenyésztők a kölykökre.

érdekesség hír kölyökkutya újszülött újszülött kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!