hirdetés

Indul az Állatvédelmi témahét: több mint 120 ezer gyerek vesz részt az egyedülálló kezdeményezésen

László Enikő

2022. december 5 - Forrás: MTI /Képek: Getty Images Hungary

Rendkívül nagy érdeklődés mellett, több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét, amelynek fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter – közölte a tárca az MTI-vel.

hirdetés

Kiemelték, hogy a december 5. és 9. között online, illetve külső helyszíneken is megvalósuló program egy egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melyben nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

A ma generációja a jövő állattartója

A pedagógusok és civil szervezetek részvételével az oktatás az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos a közleményben kiemelte, hogy a felelős állattartásra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, hiszen a ma generációja a jövő állattartója.

A Magyar Állatkertek Szövetsége és az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével az online oktatás mellett a gyermekek számos izgalmas külső tevékenységen is részt vehetnek, de a kutyasétáltatás és menhelylátogatás is része a programnak – írták.

állatvédelem felelős állattartás gyerek gyerek és kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink