hirdetés

Megunta a vaddisznókoca az aranysakál sompolygását, hát elzavarta (videó)

Hangai Lilla

2024. április 7 - Képek: Getty Images Hungary

Éppen csak felhasadt a hajnal, a távolból szarvasbőgés hallatszik, a vaddisznókonda pedig ráérősen falatozik az etetőnél. Ez a felhőtlen, békés kép tűnik fel a szemünk előtt, ám a Gemenci-erdőben laknak sakálok is. Éhes sakálok.

hirdetés

A felvétel perifériáján portyázó aranysakálok tűnnek fel, akik bizonyára szeretnének jóllakni. Bár úgy tűnik, hogy a vaddisznók tudomást sem vesznek róluk, biztosak vagyunk benne, hogy fél szemüket végig a toportyánokon tartják. Egy bátor koca megunta, hogy ott lebzselnek a ragadozók, és határozottan utánuk eredt, azok pedig jobbnak látták továbbállni.

Kedves kis felvétel ez a szívünknek a Gemenci-erdőből. Nincs benne dráma vagy idegtépő feszültség; csupán megfigyelhetjük az erdő lakóit egyszerű mindennapjaik során. Az aranysakálról sokat írtunk már nektek, így biztosan tudjátok, hogy itthon nincs természetes ellensége, így könnyebben elszaporodik és kárt tesz nemcsak a vadállományban, de a akár még a haszonállat állományban is. Dúvadnak minősül, tehát egész évben gyéríthető. Ennek ellenére mi pont ugyanolyan gyermeki csodálattal tekintünk rá is, mint más állatokra, és bizony, ha jobban megnézzük, számos izgalmas jellemzővel rendelkezik. Ha téged is érdekel, milyen állat az aranysakál, azt ide kattintva tudhatod meg.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

aranysakál erdő Magyarország vaddisznó videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!