hirdetés

Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy eb: ezért ne hagyj elöl semmit, ami befér egy kiskutya szájába!

László Enikő, 2022. június 16 - Forrás: MTI/ Kép: Facebook

Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy 12 hetes bichon frisé Angliában, sürgősségi műtéttel segítettek rajta.

hirdetés

Daisy nem tett semmi szokatlant, csak azt, amiben a kölyökkutyák a legjobbak: megette, amit nem szabad – írta a The Guardian. Gazdája akkor kezdett aggódni, amikor a bichon frisé hányt és nem akart enni – közölte a PDSA brit jótékonysági állatorvosi szervezet. Daisyt megvizsgálták, megállapították, hogy a gyomrával van baj. Elzáródásra gyanakodtak, ezért elaltatták és megröntgenezték.

A felvételen az látszott, hogy a kiskutya egy marék pénzérmét nyelt le: 13 egypennyst, három ötpennyst, két húszpennyst és két egyfontost, összesen 2,68 fontot (1249 forint). Amikor az állatorvos a diagnózissal felhívta a gazdát, a Derbyben lakó Ivanát, az elmondta, el se hiszi, hogy a kutyája ennyi pénzt lenyelt. „Nem találtam a pénztárcámat. Mindenhol kerestük már, de eszünkbe se jutott, hogy Daisy a bűnös. Fogalmam se volt, hogy egy kiskutya ilyesmit is megeszik. Nagyon megrémültünk, hogy elveszíthetjük” – mondta a Guardiannek.

A sürgősségi műtét sikeres volt, Daisyt fájdalomcsillapítókkal és antibiotikumokkal engedték haza másnap. A PDSA Derby Állatkórházának ápolónője, Sally Frith szerint Daisy rekordot döntött: „nem hittük, hogy ennyi érmét le tudott nyelni egy ilyen kicsi állat”.

Az érmék elzáródást okoztak, ami beavatkozás nélkül végzetes lett volna az állatorvosok szerint.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon