hirdetés

Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy eb: ezért ne hagyj elöl semmit, ami befér egy kiskutya szájába!

László Enikő

2022. június 16 - Forrás: MTI/ Kép: Facebook

Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy 12 hetes bichon frisé Angliában, sürgősségi műtéttel segítettek rajta.

hirdetés

Daisy nem tett semmi szokatlant, csak azt, amiben a kölyökkutyák a legjobbak: megette, amit nem szabad – írta a The Guardian. Gazdája akkor kezdett aggódni, amikor a bichon frisé hányt és nem akart enni – közölte a PDSA brit jótékonysági állatorvosi szervezet. Daisyt megvizsgálták, megállapították, hogy a gyomrával van baj. Elzáródásra gyanakodtak, ezért elaltatták és megröntgenezték.

A felvételen az látszott, hogy a kiskutya egy marék pénzérmét nyelt le: 13 egypennyst, három ötpennyst, két húszpennyst és két egyfontost, összesen 2,68 fontot (1249 forint). Amikor az állatorvos a diagnózissal felhívta a gazdát, a Derbyben lakó Ivanát, az elmondta, el se hiszi, hogy a kutyája ennyi pénzt lenyelt. „Nem találtam a pénztárcámat. Mindenhol kerestük már, de eszünkbe se jutott, hogy Daisy a bűnös. Fogalmam se volt, hogy egy kiskutya ilyesmit is megeszik. Nagyon megrémültünk, hogy elveszíthetjük” – mondta a Guardiannek.

A sürgősségi műtét sikeres volt, Daisyt fájdalomcsillapítókkal és antibiotikumokkal engedték haza másnap. A PDSA Derby Állatkórházának ápolónője, Sally Frith szerint Daisy rekordot döntött: „nem hittük, hogy ennyi érmét le tudott nyelni egy ilyen kicsi állat”.

Az érmék elzáródást okoztak, ami beavatkozás nélkül végzetes lett volna az állatorvosok szerint.

egészség lenyelés műtét pénzérmét nyelt a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink