hirdetés

Kojot támadott meg egy 14 éves siket mopszot: nem akárhogy végződött az eset (videó)

Hangai Lilla

2024. május 11 - Képek: Getty Images Hungary

Bailey, a 14 éves siket mopszhölgy mit sem sejtve sétálgatott éjszaka, az elkerített udvarukban. A biztonsági kamera felvételén láthatjuk, ahogy a majdnem 2 méteres kerítést hogyan ugorja át a prérifarkas, és hogyan támad rá a kutyára.

hirdetés

A következőkben videón láthatod, hogyan támadt a fifikás prérifarkas a kutyára, és hogyan reagált erre a szenior négylábú.

A prérifarkas rendkívül könnyen alkalmazkodik a különböző körülményekhez

A prérifarkas így támadt a kutyára

A kojot bár ismeretlen terepen volt, vakmerő vadászhoz híven egy percet sem vesztegetett, azonnal a négylábúra vetette magát. A felvételen azonban megdöbbenve láthatjuk, hogy néhány másodperc múlva el is hordta az irháját. Olyan gyorsan ment, ahogy jött, ugyanis Bailey-t kemény fából faragták. Sem a kora, sem az állapota nem akadályozta őt abban, hogy megvédje magát a szemtelen ragadozótól.

Az sajnos a felvételen nem látszik, hogy a kutyus tettlegességgel vágott-e vissza az ostrom ellen, vagy pusztán a fellépésével és hangjával riasztotta el a préda után kutató állatot, ám ez valószínűleg nem is olyan fontos. A lényeg, hogy pontosan tudta, mit kell tennie. Miután a kojot visszavonult, a szépkorú jószág olyan játszi könnyedséggel és eleganciával indult a ház felé, mintha mindig ezt csinálná. Egy kommentelő meg is jegyezte, hogy „Szeretjük a független és erős királynőket”.

@jessi_lyn05

Bailey is one tough girl! 💚 Please keep an eye on your furry friends! #dogsofttiktok #coyote #coyoteattacks #whosafraidoflittleoldme #taylorswift #puggle #pugglesoftiktok #survivedcoyoteattack #badassmoment

♬ whos afraid of little old me – overlays 💐

Támadásra felkészülni!

Bár itthon prérifarkas-támadástól nem kell tartani, Magyarországon hasonló ökológiai rést tölt be az aranysakál, aki viselkedésében, mentalitásában és életmódjában is igen hasonló a kojothoz. Ne essünk abba a hibába, hogy démonizálni kezdjük ezeket az állatokat, de az fontos, hogy tisztában legyünk a szokásaikkal. Ezáltal hatékonyan meg tudjuk védeni a saját értékeinket és állatainkat.

Itthon az aranysakál dúvadnak minősül, ezért a vadászok egész évben kilőhetik. Amit egyszerű állattartóként bárki megtehet, az az, hogy ha csak teheti, tartsa bent a kedvencét, és semmilyen körülmények között ne hagyja kikötve az udvaron az állatot. Ezenkívül figyeljünk arra, hogy ne maradjon az udvaron semmilyen ételmaradék, a kuka tetejét pedig rögzítsük.

Ide kattintva a macskás oldalunkon elolvashatod, miért ítéljük meg tévesen a nagyragadozókat, ebből a cikkünkből pedig kiderül, a valóságban tényleg gyorsabb-e a gyalogkakukk, mint a prérifarkas.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

mopsz prérifarkas támadás videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink