hirdetés

Ez a férfi farkánál fogva kapta fel a prérifarkast, hogy megmentse kutyáját (videó)

Hangai Lilla

2024. január 25 - Képek: Getty Images Hungary

A prérifarkasok mohó ragadozók, aki rettentően ügyes hajtóvadászok. Szó szerint lecsapnak mindenre, ami csak mozog, ezzel sokszor hatalmas kárt okozva az embereknek. Emiatt ritkítják őket, ám rendkívül jól alkalmazkodnak és ravaszak is, így gyakran garázdálkodnak a nagyvárosokban Egyesült Államok szerte.

hirdetés

Timothy Snipe reggel kiengedte a kutyáját az udvarra és ő is vele tartott, mindössze egy papucsban és köntösben. Roxy, a csivavája nem sokkal később hirtelen kiszaladt a kapun. Ahogy visszatért, a nyomában volt egy prérifarkas is. A férfi ekkor megpróbálta elzavarni a hívatlan vendéget, de az visszatámadt. Az biztos, hogy bátorságnak nem volt híján, amikor a farkánál fogva felemelte a harcost és az udvaron álló kukába tette, míg megvárta, hogy kiérkezzenek az állatvédelem emberei. A kis kutya persze végig haragosan ugatott, hogy mindenki tudja, ő is igazi vagány. Roxy azóta egy speciális mellényt hord, ha kimegy az udvarra. Hatalmas szegecsek állnak ki belőle, így biztosítva, hogy a kojotok csupán a látványától is elhordják az irhájukat.

Ide kattintva megismerheted a 2 éves pireneusi hegyikutya, Casper történetét, aki 11 prérifarkassal küzdött meg, hogy megvédje a nyáját. Ebben a cikkben pedig egy ausztrál férfi szállt szembe a rettegett keleti szürke óriáskenguruval, aki a kutyáját bele akarta fojtani a folyóba.

csivava életmentés kutya és gazda prérifarkas videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink