hirdetés

Videón, ahogy a pitbull kimenti a medencében fulladozó kiskutyát

Szénási Szimonetta

2023. június 24 - Képek: Getty Images Hungary

Nem mindennapi életmentésnek lehetünk szemtanúi az alábbi felvételen: az okos pitbull egy szempillantás alatt felméri, hogy nagy baj van, majd azonnal cselekszik.

hirdetés

Ha a medence mellett levő idősebb kutya nem lép közbe, akkor a kis kölyök minden bizonnyal nem éli túl a balesetet.

Tudják, mit kell tenni

A kutyák egyszerűen fantasztikusak – de ezt olvasóinknak nem kell bizonygatnunk! Roppant okos teremtések, akik az embernél sokkal gyorsabban képesek felmérni egy-egy élethelyzetet, majd ennek megfelelően villámgyorsan akcióba is lendülnek, miként az adott szituáció megkívánja. Hány olyan esetről tudni, amikor egy négylábúnak hála menekült meg valaki az életveszélyből? És nem csak a speciálisan képzett kutyák képesek az életmentésre! Sőt nem pusztán az emberi életet tudhatjuk nagyobb biztonságban mellettük: fajtársaikra és más állatokra is vigyáznak.

Az alábbi videón látható jelenet tökéletes példa erre. A mindössze három hónapos csivavakölyök belepottyant a ház úszómedencéjébe. Tekintve a csepp jószág méretét, valamint a víz mélységét, könnyen tragédiával is végződhetett volna az eset. Ám a család másik kedvence, az ötesztendős pitbull szerencsére szemtanúja volt a balesetnek, s azonnal társa segítségére sietett. Mint látható, azonnal a vízbe vetette magát, majd ügyesen kihúzta a bajbajutott ebet. Bravúros felvétel!

 Legyél körültekintő!

Amellett, hogy képzeletben ismét érdemérmet akaszthatunk egy hősies négylábú nyakába, ne feledkezzünk meg levonni az eset tanulságait!

Egyrészt a hasonló helyzetek elkerülése végett mindig fedd le az otthoni úszómedencét, vagy gondoskodj róla, hogy kedvenced egyedül ne mehessen a közelébe. Sajnálatos módon magam is hallottam olyan végzetes kimenetelű esetről, amikor a gazda már túl későn érkezett, és a család kutyáját már nem sikerült megmenteni. Ne kockáztass, mindig legyél gondos, és ügyelj a biztonságra!

Sose hagyd felügyelet nélkül a medence közelében kedvencedet!

Másrészt a fulladás mellett a medence másik veszélye a kutya számára a tisztítószerekben rejlik. Sokan használnak különféle vegyszereket, illetve algaölő készítményeket a víz rendbentartására. Ezek pedig mérgezőek lehetnek az állatokra. Emiatt sose hagyd, hogy kutyád a medencéből igyon!

baleset balesetveszély csivava életmentés medence nyár pitbull veszély

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink