hirdetés

Filmsztár lett a háromlábú komáromi kutyából: Milly korábban autóbalesetet szenvedett

Szénási Szimonetta

2023. április 24 - Kép: Rex Komáromi Állatvédő Egyesület/Facebook

Az apró fekete kölyökkutyára egy kamionos talált rá, miután valaki elgázolta, majd magára hagyta. Azóta nagy utat járt be a kis eb, aki bár az egyik lábát elvesztette, szemlátomást mégis nagyon boldog, sőt filmes karrierbe is kezdett.

hirdetés

Gondozóitól a Milly nevet kapta az a mindössze négy hónapos kölyökkutya, akire egy jólelkű kamionos talált rá Csép közelében. Az állat az úton feküdt, minden bizonnyal cserbenhagyásos gázolás áldozata lett. Ezt bizonyították a sérülései is: a bal hátsó lábában el volt törve a combcsont, a jobb mellső lába pedig idegsérülést szenvedett. Ezen felül a röntgen egy szeget is mutatott a sovány, alultáplált jószág gyomrában – számoltak be a tragikus eseményről a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület közösségi oldalán.

Az egyik lábát amputálni kellett

A szerencsétlenül járt kutyus törött lábát azonnal megműtötték, a sérült mellső lábat pedig speciális gépekkel és fizioterápiával próbálták megmenteni. Az állatorvos erre két hetet adott, ha azidő alatt nem történik változás, és Milly nem kezdi érezni a lábát, akkor amputálni kell.

Bár időt és energiát nem kímélve, rengeteg odafigyeléssel és szeretettel vették körül a kutyust, végül sajnos mégsem tudták megmenteni a lábat. Ám a három lábon való élet a későbbiekben olyannyira nem korlátozta a kutyát, hogy rövidesen filmszerepet kapott.

Háromlábú hős a csatában

Egészen pontosan a Tündérkert című magyar sorozatban bukkan fel, egy csatajelenetben. Erről több képet, illetve videót is megosztottak az egyesület oldalán.

A felvételeket látva Milly szemmel láthatóan nagyon élvezte a forgatást, és mosolyogva nézett szembe a kamerával.

állatvédelem amputáció amputálás kutya baleset életmentés filmes kutya fizioterápia gázolás háromlábú kutya kutya fizioterápia kutya gázolás kutya műtét kutya műtét után menhely mentett kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!