hirdetés

Háromlábú kutya mentette meg egy vidrakölyök életét: a fagyos folyóból mentette ki a kis árvát

László Enikő

2022. május 6 - Képek: YouTube

Annak ellenére, hogy Gus, a goldendoodle kutya folyton vidám és farkát csóválja, az elmúlt néhány év kemény volt számára. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy segítsen, mikor meglátott egy bajba jutott vidrát.

hirdetés

A 6 éves goldendoodle-ből év elején rákos daganatot távolítottak el, amit a kutyakozmetikus vett észre rajta. Azonban nem sokkal később, februárban újabb daganatot találtak Gusban, és amputálni kellett a hátsó lábát.

Három lábon mentett vidrát a kutya

„Azt gondoltuk, hogy ez nagyon szomorú lesz, nem fog tudni úgy futni, mint régen. De ez egyáltalán nem lassította le” – mondta a kutya gazdája, Cleo Young a CBS-nek. Gus még három lábbal is tud futni és úszni, ami hasznosnak bizonyult húsvét vasárnapján. Gus és családja a minnesotai St. Croix folyó közelében tartózkodott, amikor úgy döntött, hogy beleugrik a fagyos folyóba. A háromlábú kutya még sosem úszott az amputációt követően, így nagy meglepetést okozott a családnak. Young unokái, Ella és Lucy a partról nézték Gust.

„Valami után akart menni, ez egyértelmű volt, de először nem tudtuk, mi lehet az” – mondta Ella. „Aztán kijött a partra, és volt valami a szájában. Kiderült, hogy egy nagyon apró vidra” – mondta Young.

A család lemosta a homokot a vidrabébiről, és miután nem találták az anyját sehol sem, egy közeli Roseville-i rehabilitációs központba vitték. „Kicsit megrázó utazás volt, mert hatkor zártak, és nem tudtuk, hogy sikerül-e időben odaérni” – mondta Young.

Az alábbi angol nyelvű videóban látható Gus és a kis vidra is:

A Wildlife Rehabilitation Center csapata szerint, ha Gus nem találta volna meg a vidrát, akkor lehet, hogy nem élte volna túl. Azt mondták, hogy a vidrának még a fészekben, az anyja mellett a helye, és túl fiatal ahhoz, hogy egyedül legyen a vízben. A vidra azóta egy újabb rehabilitációs központban él, ahol jobban tudnak gondoskodni róla.

„Nagyon gyengéd volt vele. És azt hiszem, tudta, hogy segítségre van szüksége, ezért azonnal odahozta nekünk” – mondta Ella.

Gusnak még három kemoterápiás kezelése van hátra – de saját harca nem akadályozta meg abban, hogy megmentse egy másik állat életét.

életmentés életmentő kutya háromlábú kutya híres kutya hős kutya vidra

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink