hirdetés

Husky talált rá a parkban egy magára hagyott újszülöttre: a kisfiú egészségesen került kórházba

Szénási Szimonetta

2022. július 31 - Kép: Facebook

Rengeteg négylábú hősnek tartozunk hálával. Hel, a husky is egy közülük: egy újszülött kisfiú köszönheti neki az életét.

hirdetés

Hel és gazdája, a 64 éves Terry Walsh szokásos délutáni sétájuk alkalmával kedvenc parkjukat vették célba Birminghamben. A békés kószálásnak egy nem várt fordulat vetett véget.

A kutya egyszer csak elkezdett nyugtalanul viselkedni. Izgatottan próbálta az egyik bokor irányába terelni gazdáját, odaérve pedig az orrával szimatolt és böködött valamit a földön.

A nyugdíjas férfi furcsállta a dolgot, de azért lehajolt, hogy megnézze, mit talált kedvence. A felfedezés szinte sokkolta: egy takaróba bugyolált csecsemő feküdt a bokor tövében. Az alvó picit feltehetően a husky matatása ébresztette fel, amire keserves sírással válaszolt.

Az ég küldte

Walsh azonnal a szülők keresésére indult, de miután nem talált senkit a közelben, értesítette a hatóságokat. Mindeközben hálát adott az égnek, hogy élve találtak rá az újszülöttre.

– Hálát adok az Úrnak, hogy a baba életben volt. Tragikusan is végződhetett volna az eset… Ahogy a szomszédaimnak is mondtam, az ég küldte Helt, hogy megmentse a kisfiút – nyilatkozta a férfi.

A férfi hozzátette, hogy beszélt két tinédzserrel, akik látni véltek egy nőt, aki ugyanolyan vagy hasonló plédbe takart bébit vitt, mint amiben az újszülöttet megtalálták.

A rendőrök a kicsit azonnal kórházba szállították. A mindössze pár órás csecsemőt a nővérek George-nak (magyarul György – a szerkesztő) keresztelték, mivel egy nappal a Szent György-napi ünnepség előtt találtak rá. A kis George a mostoha körülmények ellenére teljesen egészséges.

A rendőrség nyilvánosan szólt az édesanyához

A rendőrség nagy erőkkel kezdett nyomozni a szülők után, de nem jártak sikerrel. Egy közeli biztonsági kamera felvétele némi kapaszkodót nyújtott: a videón vélhetően az édesanya látható, amint elsétál a bokor mellett.

A helyi nyomozófelügyelő közleményben szólította fel a nőt, hogy jelentkezzen a rendőrkapitányságon. Mint elmondta, fontos számukra, hogy tudják, az asszony mind fizikailag, mind mentálisan jól van – hiszen nemrég adott életet egy kisbabának, így feltehetően ellátásra szorul –, továbbá hangsúlyozta, hogy készek minden támogatást biztosítani a gyermek felneveléséhez.

életmentés hős kutya husky kutya és kisbaba

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink