hirdetés

23 napot töltött a romok alatt egy kutya a törökországi földrengés után: videó a mentésről

Szénási Szimonetta

2023. március 3 - Képek: YouTube

A csodával határos módon élve került ki a ráomlott épület alól az a husky, akit a földrengés után három héttel mentettek ki Törökországban.

hirdetés

Élve sikerült kimenteni azt a fiatal huskyt, akit a február 6-ai földrengés romjai temettek maguk alá a törökországi Antakyában. Az Alex névre hallgató jószág egészen pontosan 23 napot töltött a törmelékek alatt, étlen-szomjan.

Kép: YouTube

A mentőcsapat meghallotta a segélykérést

Három hét elképesztően hosszú idő egy olyan tragikus helyzetben, mint amibe Alex – és sajnos rajta kívül több ezer ember és állat – került a Törökországban és Szíriában pusztító földrengés miatt. A február elején történt természeti katasztrófa házak százait döntötte romba, amelyek maguk alá temettek mindenkit, aki bennük vagy a közelben tartózkodott. Az elmúlt hetek a mentésről szóltak, a világ számos pontjáról, köztük Magyarországról is indultak csapatok, akik részt vettek az embert próbáló munkálatokban, amelynek hála sokak életét sikerült megmenteni.

Bár már március elejét írunk, még mindig érkeznek örömhírek a helyszínről, túlélőkről beszámolva. Az egyik – minden túlzás nélkül használva a jelzőt – csodás megmenekülő Alex, a szibériai husky, aki egészen pontosan 23 napot töltött egy kétszintes épület romjai alatt. Mint a tudósítások beszámoltak róla, az éppen dolgozó mentőcsoport tagjai meghallották a kutya hangját a törmeléken keresztül, és azonnal a segítségére siettek.

Csak az orra látszott ki

A huskynak csak az orra látszott ki egy kis lyukon keresztül, így a segítőinek hatalmas erőfeszítésébe telt, mire ki tudták szabadítani. Mint elmondták, két órán keresztül küszködtek a romokkal, mire sikerült kihúzniuk az ebet.

A bravúros és kitartó mentésről felvétel is készült:

Végtelen hála

Bár a kutya a több mint három hét alatt se nem evett, se nem ivott, így teljesen legyengülve került elő, mégis hálás volt a segítségért, amit egyértelműen ki is mutatott: első dolga az volt, hogy arcon nyalta megmentőjét. Ezt követően, a helyzet rövid szemrevételezése után, be is kucorodott az egyik önkéntes ölébe, és így várta további sorsát.

Kórházba szállították

A mentés után Alexet kórházba szállították, ahol minden szükséges ellátást megkapott. A török média jelentése szerint azon kívül, hogy kimerült és lefogyott, minden rendben volt vele.

állatkórház állatmentés életmentés földrengés husky kutya földrengés kutya kimerült kutya mentése mentés szibériai husky Törökország videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink