hirdetés

A gazdi ugrott bajba jutott kedvence után a folyóba: nem csak a kutya menthet életet

Ferenczi Deborah

2021. szeptember 1

A kutya és a gazdája közötti szeretet nagyon erős tud lenni. Kiváltképpen abban az esetben, ha kezdettől fogva egy szoros, egymáshoz nagyon mélyen kötődő viszonyt ápolnak. Számos olyan hírt lehet hallani, hogy a kutya milyen bátran védte meg a gazdáját, vagy milyen hűségesen várta egy életen át. Ám az ellenkezője is megtörténik, ugyanis nem is olyan régen egy férfi képes volt a kutyája után ugrani a Hudson folyóba.

hirdetés

Valójában minden kutyatartó legnagyobb félelme az, hogy a kis kedvencét véletlen komolyabb baleset éri. Sajnos ez a félelmetes esemény meg is történt egy 28 éves férfival New Yorkban, akinek a kutyája véletlen beleesett a Hudson folyóba.

Szörnyű tragédia és elképesztő bátorság

Valójában a legtöbb gazdi bármire képes a kutyusáért. Ellenben azt kevesen mondhatják el, hogy van olyan kutyatartó, aki még a folyóba is a kutyája után ugrana. Ez elképesztő bátorságra utal, hiszen nagyon könnyedén a hősies cselekedet akár mérhetetlen tragédiába is fulladhatott volna. A 28 éves férfi abban a pillanatban, ahogyan a kutyusa beleesett a folyóba, gondolkodás nélkül utána ugrott. A körülmények ugyan nem teljesen tisztázottak, mivel nem lehet tudni, hogy a baleset pontosan hogyan is történt. Annyi bizonyos, hogy igen merész cselekedet volt a kutya után ugrani, mivel nagyon erős a sodrása az adott folyónak. A mentés majdnem tragédiába is torkollott, mivel ugyan a kutyát sikeresen elérte a férfi, és a víz felett is tudta tartani, de az már igencsak nehézkesnek bizonyult, hogy ki is másszon a folyópartra.

Az alábbi angol nyelvű videóban a pontos körülményeket is ismertetik:

A felmentősereg

Szerencsére többen látták az esetet, így még idejében lett riasztva a New York Police Department speciális mentőegysége, akik azonnal a férfi és a kutya segítségére siettek. Sikeresen ki is mentették őket a vízből, így senkinek sem esett komolyabb baja. A NYPD Special Ops ezek után a közösségi média profilján be is számolt a mentés sikerességéről. Természetesen igencsak sok kritikát kapott a férfi, mivel józan ésszel tekintve nyilván elképesztő felelőtlenség volt beugrania az erős sodrású folyóba. Ugyanakkor sokan szinte hősként ünnepelték bátorságát, hiszen tényleg nagyon merész cselekedet volt.

Természetesen felmerülhet kérdés, hogy a kutya miért nem volt pórázon, hiszen akkor az egész elkerülhető lett volna. Mindenesetre nagyon nagy szerencse, hogy ilyen jól végződött a történet és senki sem sérült meg. A tanulság pedig az, hogy sem magas helyek, sem folyópart közelében semmi esetre se sétáltassuk a kutyát póráz nélkül, ugyanis könnyen óriási tragédiába fulladhat.

Amikor az életét áldozza a gazdi a kutyájáért

Sajnálatos módon olyan eset is van, mikor a mentési akció teljes katasztrófába fullad. Egy ausztriai sebes sodrású patakba esett egy kutyus, mikor is megcsúszott a parton, a gazdája pedig utána ugrott.

A kutyát gazdája egy magyar menhelyről fogadta örökbe:

A gazdi tragikus módon a vízbe fulladt, így bár a kutyusa életét megmentette, ő életét vesztette a mentőakcióban. Sajnálatos módon, ha a kutya nincs pórázon sétáltatva, hanem szabadon engedik, bizony történhetnek ehhez hasonló tragédiák. Éppen ezért, főleg ilyen veszélyes helyeken az állatot kötelező pórázon sétáltatni, így elkerülhető az, hogy tragikus balesetek történjenek.

(Képek: Getty Images Hungary)

bátor gazdi életmentés gazdi szereti a kutyát kutya sétáltatása pórázon kutyamentés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink