hirdetés

6 vízi játék kutyádnak a rekkenő hőségben: így hűtheted és foglalhatod le egyszerre

László Enikő

2021. június 26

Ha a te kedvenced is imádja a vizet, és nyáron szívesen játszana úgy, hogy közben fel is frissülne, a következő játékok neki valók!

hirdetés

A rekkenő hőségben a kutyusok számára is jólesik egy kis felfrissülés. Sok kutya szívesen csobban a medencében, a tóban vagy pancsol akár egy kicsi lavórban is, hogy lehűtse magát. Nyáron az ebeket nehezebb is mozgásra bírni, de az sem egészséges, ha egész nap csak a csempén kinyúlva fekszenek. A következő néhány vízi játékkal úgy bírhatod mozgásra, gondolkodásra kedvencedet, hogy közben le is hűtheti magát.

A vízi apport variációi

Az egyik legkézenfekvőbb vízi játék a vízi apport. Ilyenkor értelemszerűen a vízbe dobod kedvenced labdáját, és onnan kell visszajuttatnia hozzád. Ezt játszhatjátok strandon, tengerparton vagy otthon is, egy gyerekmedencében, vízzel feltöltött homokozóban vagy bármiben, ami alkalmas a feladatra.

Nyílt, mély vízben ügyelj arra, hogy kutyád maximális biztonságban legyen! Ha még nem úszott korábban, játék előtt szoktasd hozzá, ismerd meg képességeit és csak utána induljon a móka!

A játékot feldobhatod úgy, hogy egyszerre többet dobálsz a vízbe, és kutyádnak ügyeskednie kell, hogy egyszerre minél többet hozzon ki. Választhatsz olyan tárgyakat, amik nehezebben maradnak fenn a vízen, le kell bukni értük. Ezt persze medencében és nem természetes vízben. Ha két gyerekmedence vagy homokozó is rendelkezésedre áll, állítsd fel őket távol egymástól, és a játékokat egyszer az egyikbe, aztán a másikba dobáld, kedvenced pedig a kettő között szaladgálhat.

Dock jumping

A dock jumping egy kutyás vízisport, melynek több variációja is létezik. Az ebek ilyenkor egy stégről vagy rámpáról ugranak a vízbe játékukért. Egyes versenyszámokban a távolságot, a magasságot vagy a gyorsaságot mérik. Egy stéggel rendelkező kutyabarát strandon te is kipróbálhatod ezt kedvenceddel, ha kellően labda- és vízmániás.

Finom falatok a víz mélyéről

Otthoni medencédben (legyen az kicsi vagy nagy) játszhattok olyat kutyusoddal, hogy a finom falatokért a vízbe kell vetnie magát. Használhattok jégbe fagyasztott jutalomfalatokat vagy vízben nehezen oldódó nassolnivalókat, például répát. Mutasd meg kutyádnak, mi van a kezedben, majd dobd bele a vízbe. Ha igazán ínyére való a falat, biztosan szívesen ugrik utána pancsolni. Így nemcsak felfrissül, de jutalmat is kap érte!

A locsolócső varázsa

Igazán sok kutya szeret játszani a locsolócsővel, pontosabban az abból spriccelő vízzel. Ez egy tökéletes nyári játék számukra, azonban arra ügyelj, hogy a hideg víztől könnyen torokgyulladást kaphatnak az ebek is! Egyes kutyák imádják, mások utálják, ha vizesek lesznek. Te ismered kedvencedet és annak korlátait. Ha megijed a locsolástól, semmiképp se erőltesd! Ha pedig tetszik neki, játsszatok kedvetekre!

Cicázás a vízben

Ismered a cicázást? Ez az a játék, amikor két ember passzolgatja a labdát, és a középen álló játékos igyekszik elkapni azt. Ezt akár játszhatod kutyáddal is. Dobáld valakivel a labdát a vízben és legyen kutyád a cica. Néha engedd, hogy ő is elkapja, hiszen neki is kell egy kis sikerélmény!

Jeges örömök

Jeges felfrissülést nyújthat kutyádnak, ha kedvenc falatjait egy kisebb vödörbe, esetleg üres fagylaltos bödönbe teszed. Körülbelül a háromnegyedéig feltöltöd vízzel, aztán lefagyasztod. A tartalmát kutyád szája íze szerint ízesítheted. Tehetsz bele jutalomfalatokat, húsdarabokat, gyümölcsöket, zöldségeket, a vizet pedig egy alacsony sótartalmú húsleves alaplével is feldobhatod. Hagyd a vödröt éjszakára a fagyasztóban, és reggelre kész is a nyalóka!

(Képek: Getty Images Hungary)

játék játék a kutyával kutya a vízben kutya hőség nyár vízi játék

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink