hirdetés

Vízbe akarta fojtani a kenguru a kutyát – videón a mentőakció

Hangai Lilla

2023. október 25 - Képek: Getty Images Hungary

Ennek a gazdinak és kutyájának rutinszerű, reggeli sétája rémálommá változott egy kengurunak köszönhetően.

hirdetés

A kengurutámadások ugyan ritkák, de előfordul, hogy ezek a masszív állatok emberekre is rárontanak. Idén egy idős férfi kórházba került kengurutámadás miatt, tavaly pedig szintén Ausztráliában egy kedvencként tartott kenguru támadt gazdájára, akinek az életébe került a borzasztó összeütközés. Közel sem veszélytelen jószágok, így már csak emiatt is csodáljuk a gazdit, aki megdöbbentő bátorságról tett tanúbizonyságot kutya barátja életét megmentve.

A támadó vélhetően egy keleti szürke óriáskenguru volt. A faj hímjei akár 2,5 m magasra is megnőhetnek.

A kutya és a hatalmas kenguru harca

Mick Moloney kedvence, Hatchi kutya is kis híján kenguru áldozata lett, amikor egy, a leírások szerint több mint 2 méteres kenguru megragadta és megkísérelte belefojtani a Murray folyóban a Viktória állambeli Mildura városában. Maloney ex rendőr és harcművész révén egy percet sem habozott és a nekiment az állatnak, hogy megmentse négylábú barátját.

A férfi elmondta, hogy sétálni mentek a folyópartra a kutyákkal. Az egyik percben azt vette észre, hogy Hatchi eltűnt. A következő pillanatban feltört fuldokolva, a hatalmas állat pedig nyomta le a víz alá. A gazdi azonnal bement a folyóba, hogy megmentse kutyáját, de a kenguru őt is megpróbálta a víz alá nyomni. Szerencsére a 21. században élünk, így a gazdinak volt annyi lélekjelenléte, hogy még ebben a lehetségesen halálos kimenetelű szituációban is videózzon.

A végtelennek tűnő dulakodás után ahogy a férfi és kutyája a partra igyekeznek, még látszik, ahogy a kenguru feléjük kap. Szerencsére megúszta ő is és a kutyája is néhány karcolással, az eset azonban sokkal rosszabbul is végződhetett volna.

Az esetről készült videó: 

Ezért alakulhatott ki a veszélyes helyzet

A kenguruk lehetnek agresszívek, ugyanis vadállatok. A szakértők szerint ez több esetben is előfordulhat. Agresszívan reagálhatnak, ha élelemszerzés közben zavarják meg őket vagy fenyegetve érzik magukat mások által. A domináns hímek általában azért támadnak emberekre, mert összetévesztik őket egy fajtársukkal, ami fenyegetést jelenthet számukra.

Hivatalos véleményt szakértőtől nem találtunk a cikkben kialakult helyzetre, ám több videó alatt is jelezték a kommentelők, hogy ez a viselkedés nem ritka abban az esetben, ha a kutya egy kenguru nyomába ered és az állat nem képes lerázni azt. Ilyenkor, ha van a közelben víz, becsalja a négylábút, hogy ott, ártalmatlanítsa. A kutya lába ugyanis ahol a kenguru áll már nem ér le.Hatalmas szerencsének köszönhetik mindketten az életüket.

A videóban jól látható, hogy egyik kutyán sincs póráz, így séta közben a gazdinak esélye sincs mindegyikre odafigyelni. Nagyon könnyen megvan a baj, legyen szó városi vagy vidéki környezetről; akkor van a kutya, a gazdi és a környezetük is biztonságban, ha felkerül a póráz!

életveszély kutya póráz póráz póráz nélküli kutyasétáltatás támadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!