hirdetés

Elképesztő deformitásokat okozhat akár egyetlen csípés (videó)

Szénási Szimonetta

2024. február 29 - Kép: Getty Images Hungary

Szegény kis jószág nagyon pórul járt! Elmondjuk, milyen súlyos következményei lehetnek az ismerkedésnek.

hirdetés

Először mutatjuk, mi történt a kölyökkel, aki túl közel merészkedett a kaptárhoz, sőt, még játszott is a zümmögő rovarokkal. Szerencsétlen kiskutya nagyon csúnya látványt nyújt, ezért elmondjuk, hogy milyen súlyos következményei lehetnek, ha a méhek és a kutya összetalálkoznak.

Allergiás reakció

Amellett, hogy a méh csípése nagy fájdalommal jár, az emberekhez hasonlóan az állatoknál is allergiás reakciót válthat ki. Ez pedig súlyos esetben halálhoz is vezethet.

Az allergia tünetei közé tartozik a nagymértékű, gyorsan növekvő duzzanat, a gyengeség, az ájulás, a hányás és a hasmenés, illetve a fakó nyálkahártyák. Ha ezek bármelyikét tapasztalod, azonnal indulj orvoshoz a kutyával!

Bár az alábbi felvételt viccesnek szánták, minimális empátiával azt is észrevehetjük, hogy a valóban hihetetlen deformitások mellett milyen fájdalmat jelenthet ez szegény állatoknak. Az is látszik, hogy nem csak a kutyákra nézve veszélyesek ezek az egyébként hasznos rovarok.

Meg is fulladhat

Akkor is életveszélyes állapotba kerülhet az állat, ha ugyan nem érzékeny a méreganyagra, de a nyakán, a fején, főként a száj környékén, vagy rosszabb esetben a szájában csípte meg a méh. A kialakult duzzanat légzési nehézséget okozhat, és akár fulladáshoz is vezethet. A felvételen látható kutya szemmel láthatóan be akarja kapni őket, így esetében ennek óriási a kockázata.

Amennyiben nincs komolyabb baj, csak egy kis duzzanat, illetve bőrpír mutatja, hol csípték meg kedvencedet, akkor is tudsz rajta segíteni. Ebben a cikkünkben részleteztük, milyen házi praktikák léteznek méh-, illetve darázscsípés esetén. Érdekes, de épp ellenkező módszerrel kell kezelni őket!

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

allergia ártalmas rovarok fulladás méh rovarcsípés videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink