hirdetés

A kutyákon spórol a magyar társadalom

Jakab Viktória

2023. október 5 - Képek: Az Én Kutyám

Tudtad, hogy vannak olyan települések, ahol a kóbor kutyák miatt nem tudnak iskolába járni a gyerekek? És azzal tisztában vagy, hogy büntethető-e a szaporítás?

hirdetés

Számtalan cikkünkben írtunk már az ivartalanítás fontosságáról. Aki menhelyről fogadott már örökbe kutyust, jól tudja, hogy oltás, chip és ivartalanítás, vagy ivartalanítási kötelezettség nélkül nem vehetünk magunkhoz állatot. Talán sokak számára ez utóbbi kitétel szigorúnak tűnhet, de vendégein a DOGZ podcast legújabb epizódjában rávilágítanak ennek szükségességére.

beagle – AÉK

A DOGZ podcast harmadik évadának második adásában Gerhát Petra, magazinunk újságírója beszélget szakértő vendégeinkkel kötelező ivartalanításról és annak megvalósíthatóságáról, mai divatos „kutyafajtákról”, a menhelyek helyzetéről és a szaporítók tevékenységének hatásáról.

Vendégeink:

  • Dr. Bagi Fruzsina állatorvos, a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület vezetője
  • Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon szóvivője
  • Dr. Kajó Cecília szakjogász, a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesület titkára

 

A beszélgetést itt is meghallgathatod:

 

A beszélgetés során Dr. Kajó Cecília szakjogász segít átlátni, milyen nehézségekbe ütközik a szaporítók tevékenységének visszaszorítása, és arra is rávilágít, hogy a kötelező ivartalanítás megvalósításának milyen jogalkotói és jogalkalmazási szempontjait kell figyelembe venni.

Olvasóink számára Dr. Kajó Cecília neve nem véletlenül lehet ismerős, hisz gyakran segíti a munkánkat szakértelmével és számos írását is olvashattátok már az oldalunkon. Október 28-án a DOGZ konferencián személyesen is találkozhattok vele, ahol Állatkínzás-e a kutya humanizálása? címmel tart előadást.

Dr. Bagi Fruzsinától megtudhatjuk, hogy a mai divatos fajták és fajtának kinevezett keverék kutyák szaporítása mekkora terhet jelent a menhelyek és állatvédő szervezetek számára. Abban is segít tisztán látni, hogy a divatos hipoallergénnek kinevezett fajták valóban hipoallergének-e.

Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon szóvivője mesél a kóbor kutyák mai helyzetéről és arról, hogy miért létfontosságú egyes területeken a kutyák ivartalanítása, nem csupán a menhelyek telítettségének visszaszorítása miatt, de az emberek és a környezet védelmében is.

Ha mélyebben szeretnél elmerülni a témában, akkor ne hagyd ki Schneider Kinga előadását a DOGZ konferencián, ahol több mint 40 kutyás szakembert hallgathatunk meg.

Kedvezményes jegyek már csak október 8-ig vásárolhatóak!

Előző adásunkat itt is meghallgathatod!

Kövess minket, hogy ne maradj le csütörtökönként megjelenő adásainkról, melyekben ismert kutyás szakértőkkel beszélgetünk fontos témákról!

állatvédelem dogz fajtamentés ivartalanítás kutyamenhely Podcast szaporítás szaporító

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink