hirdetés

Állatkínzók és szaporítók országa? – Kiből lesz felelős kutyatartó?

Jakab Viktória

2023. szeptember 28 - Képek: Az Én Kutyám

Valóban állatkínzók és szaporítók országa lennénk? Persze a zsigeri felháborodás után ösztönösen rávágjuk, hogy ez lehetetlen, de sajnos a szakemberek szerint van alapja ennek a kijelentésnek. Az Én Kutyám podcastjának harmadik évadában, a DOGZ első adásában ennek is utána járunk.

hirdetés

Ahogy a minap a Dívány magazin is beszámolt róla: Világelsők vagyunk kutyatartásban. Ezt támasztja alá a közel hárommillió hazánkban élő eb. Ám ez a szám vélhetően sokkal nagyobb, ha figyelembe vesszük a gazdátlan állatokat. Állatbarátként a közösségi oldalakon nap mint nap szembesülünk azzal a mérhetetlen mennyiségű jobb sorsra érdemes kutyussal. Akikre rátalálnak az utcán kóborolva, akiknek keresik a soha nem létező gazdáját vagy akik valamilyen állatvédő szervezet gondozásába kerülve várják, hogy megjelenjen az életükben az igazi, a nagybetűs GAZDI. Az a gazdi, aki végre otthont és biztonságot nyújt, nem beszélve a gondoskodásról és szeretetről.

Az Én Kutyám podcastjának  most induló harmadik évadában, a DOGZ első adásában épp a gazdátlan kutyusok, és az őket mentő szervezetek helyzetét járjuk körül.  Gerhát Petra, magazinunk újságírója szakértők segítségével veszi sorra a fontos kérdéseket.
Vendégeink:

  • Dr. Bagi Fruzsina állatorvos, a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület vezetője
  • Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon szóvivője
  • Dr. Kajó Cecília szakjogász, a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesület titkára

Ez a hasznos és tartalmas beszélgetés elérhető a You Tube csatornánkon:

A beszélgetést meghallgathatod itt is:

 

Olvasóink számára Dr. Kajó Cecília neve nem véletlenül lehet ismerős, hisz gyakran segíti a munkánkat szakértelmével és számos írását is olvashattátok már az oldalunkon. Október 28-án a DOGZ konferencián személyesen is találkozhattok vele, ahol Állatkínzás-e a kutya humanizálása? címmel tart előadást.

A beszélgetés során megismerhetjük, hogy miként is működnek az állatmentő szervezetek és megpróbálunk fényt deríteni rá, honnan érkezik ez a rendkívül sok kutya a menhelyekre. Megtudhatjuk, milyen meglepő összefüggés van a  kutyák szaporítása és a menhelyek telítettsége között, és azt is, hogy vajon valóban büntethető-e a szaporítói tevékenység. 

És mit tehetünk mi, egyszerű állatbarátok?

Elsősorban az nagyon fontos, hogy reálisan mérjük fel saját lehetőségeinket, igényeinket és ennek tudatában döntsünk arról, vállalunk-e kutyát. Hiszen akkor tudunk reális döntést hozni arról, hogy valóban, tudjuk-e vállalni a felelősséget hosszú éveken át egy életért. Dr. Bagi Fruzsinától és Schneider Kingától hasznos tanácsokat kapunk, hogy milyen szempontokat érdemes átgondolni egy ilyen komoly döntés előtt.

Ha mélyebben szeretnél elmerülni a témában, akkor ne hagyd ki Schneider Kinga előadását a DOGZ konferencián, ahol több mint 40 kutyás szakember tart előadást.

Kedvezményes jegyek már csak szeptember 29-ig válthatóak!

 

dogz kóbor kutyák kóbor kutyák megmentése Podcast szaporítók

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink