hirdetés

Évente több ezer embert zavar a szomszéd kutyája – de mit lehet ilyenkor tenni?

Gerhát Petra

2023. november 23 - Képek forrása: Az én kutyám

Az állatokkal való együttélés nem mindig zökkenőmentes. Lehet hangos a szomszéd kutyája, zavarhat a ház melletti kutyafuttató vagy éppen a járdán hagyott ürülék. Mit tehet az ember, ha állattartással kapcsolatos problémái akadnak? Jogásszal és közös képviselővel beszélgettünk az együttéléssel kapcsolatos jogi kérdésekről a DOGZ podcast 4. évadának 1. epizódjában.

hirdetés

Hárommillió kutya országaként szinte nincs olyan ember hazánkban, akinek a szomszédságában ne élnének családi kutyák, kutyatartóként pedig életünk során bármikor kerülhetünk vitás helyzetekbe. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a kutyatatartás és a jószomszédi viszony ne zárja ki egymást? Mik a lehetőségek kutyatartóként, vagy ha épp minket zavar a szomszéd kutyája?

Évente több ezer embert jelent fel a szomszédja

Mit tehetünk tehát, ha zavar a szomszéd kutyája vagy az utcán sétáló kutyások viselkedése és mit akkor, ha szeretnénk kutyát tartani otthonunkban? Mit tehetünk, ha ugatós kutya él mellettünk és mit akkor, ha feljelent a szomszéd, akit zavar a kutyánk?

Nézd meg a DOGZ podcast következő epizódját itt:

Vagy hallgass bele itt:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast és a Google podcast felületein is.

A DOGZ podcast 4. évadának első adásában Gerhát Petra, lapunk újságírója és vendégei

  • Kajó Cecília állatvédelemben dolgozó jogász, a  Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat munkatársa és
  • Weisz Gábor Miklós, Magyar Közös Képviselők Egyesületének ügyvezető igazgatója a fenti kérdésekre keresi a választ. 

A társasházi együttélés egyik sarkalatos kérdése a lakásokban tartott kutya viselkedése. Miként lehet megnevelni a kutyákat, milyen feltételeket kell biztosítani, hogy jogilag és emberileg egyaránt zökkenőmentes lehessen az életünk? Dr. Kajó Cecília, Az én kutyám magazin vendégszerzője, a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat jogásza a kutyatartó oldaláról mutatja be a DOGZ podcast következő epizódjában, mik a törvényi keretei ma az állattartásnak. Beszél arról is, miként biztosíthatjuk jogainkat állatvédőként, milyen lehetőségei vannak a menhelyeknek működési szempontból arra, hogy sok-sok kutyának adhassanak otthont. Weisz Gábor Miklós, a Magyar Társasház Kft. közös képviselője, a Magyar Közös Képviselők Egyesületének ügyvezető igazgatója pedig a szomszédjogi problémákba vezet be minket, a másik oldalt megmutatva. 

Előző adásunkat itt is meghallgathatod!

Kövess minket, hogy ne maradj le csütörtökönként megjelenő adásainkról, melyekben ismert kutyás szakértőkkel beszélgetünk fontos témákról!

állatvédelem dogz jogsegély Podcast szomszéd zavar a kutya zavar a szomszéd kutyája

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!