hirdetés

„Ne tekintsük a kutyát embernek, de családtagnak igen”

Jakab Viktória

2023. augusztus 3 - Képek: Kiss Marietta Panka

Egy gondos gazdi szeretné, hogy kedvence egészséges, boldog és elégedett legyen. Két állatorvos szakértő vendégünk segít abban, hogy ezt miként tudjuk leginkább biztosítani.

hirdetés

Vendégeinkkel megpróbáljuk megfejteni, mi a legjobb a kutyáinknak. Körbejárjuk a lehetséges veszélyforrásokat, így szó esik a hővédelemről is, aminek kapcsán megtudhatjuk milyen tünetekre figyeljünk, és mi is az a hőtorlódás, ami nem csak nagy melegben veszélyes. Természetesen említésre kerül a toklászveszély is, és bár már több cikkünk is foglalkozott ezzel az undok növénnyel, még így is hallhattunk újdonságot.

A mérgezésekkel kapcsolatban szerencsére vendégeink tapasztalata azt mutatja, hogy egyre kevesebb a szándékos mérgezés.  Azonban óvatlanságból vagy információhiány miatt előfordulnak ilyen esetek, így hasznos, ha tisztában vagyunk a tünetekkel, amikről mesélnek.

Ha veszélyekről beszélgetünk, nem maradhatott ki az oltások fontosságának említése és a paraziták elleni védekezés. Utóbbival kapcsolatban hiteles információkkal segítik állatorvos megszólalóink a döntést, milyen formát is válasszunk, és választ kapunk arra a kérdésre is, hogy milyen kockázatokkal jár a különböző eszközök használata.

Legújabb adásunkban Dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan (Zsargal) az Új Kutyavári Team egyik klinikus állatorvosa és alapítója  valamint Dr. Piller Pálma állatorvos, a PetWiseCare megálmodója és életrehívója voltak vendégein egy rendkívül hasznos és tartalmas beszélgetésre.

 

Előző adásunkat itt is meghallgathatod!

Kövess minket, hogy ne maradj le csütörtökönként megjelenő adásainkról, melyekben ismert állatbarát hírességekkel és kutyás szakértőkkel beszélgetünk!

egészség hőguta kullancs kullancs ellen kutya egészsége kutya hűtése kutya szúnyogcsípés parazita Podcast szívférgesség toklász

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink