hirdetés

22 évesen elhunyt a világ legidősebb kutyája: a kis terriernek a country zene volt a kedvence

Szénási Szimonetta

2022. október 8 - Kép: Instagram

23. születésnapja előtt mindössze öt hónnappal hunyt el a világ legidősebb kutyájaként számon tartott törpe foxterrier, Pebbles.

hirdetés

Október 3-án békésen távozott a világ legidősebb kutyája, Pebbles. A törpe foxterrier 2000. március 28-án született az egyesült államokbeli Long Islanden. Gazdáival, Bobby és Julie Gregoryval Dél-Karolinában, Taylors városában éltek halála napjáig.

Egy véletlen folytán lett rekorder

A világ legidősebb kutyájaként rekordot tartó kis eb távozásáról a Guinness is beszámolt. Mint írják, gazdái egy véletlen folytán jöttek rá, hogy kedvencük rekorder lehet: a pár a barátaikkal találkozott, akik épp az akkori legidősebb kutyáról, a 21 esztendős TobyKeith-ről beszélgettek. Ekkor jöttek rá, hogy Pebbles érdemes lehet a címre, hiszen korosabb, mint a szóban forgó négylábú.

Közeledett a születésnapja

A szépkorú terrier 22 évesen vett örök búcsút gazdáitól, de már közelebb volt a 23-hoz: mindössze 5 hónap múlva ünnepelték volna Pebbles következő születésnapját.

A gyönyörű kort megért kiskutyáról számos fórumon megemlékeztek, képekkel, videófelvételekkel elevenítve fel élete legszebb pillanatait. Gazdái szerint Pebbles-nek a country zene volt a kedvence és szeretett új ételeket kipróbálni.

Föld legidősebb kutyája Guinness-rekord idős kutya meghalt a kutya világ legöregebb kutyái

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink