hirdetés

Ő a világ jelenlegi legidősebb kutyája: a 22 éves Gino 20 éve aranyozza be gazdája mindennapjait

László Enikő

2022. december 14 - Kép: Gino Wolf Instagram

Gino, egy 22 éves mentett kutya segített meggyőzni az őt főiskolai hallgatóként örökbefogadó férfit arról, hogy a házi kedvencek egy életre szóló elkötelezettséget jelentenek.

hirdetés

Amikor két évtizeddel ezelőtt a kaliforniai Alex Wolf egyetemista lakótársaival elment egy menhelyre, hogy örökbe fogadjon egy kutyát, nem is sejtette, hogy a kiskutya ilyen sokáig hűséges társa lesz – nemhogy a „legidősebb élő kutyának” nevezzék a Guinness Rekordok könyve szerint. De pontosan ez történt.

2002-ben fogadták örökbe

„Minden lépésnél ott volt” – mondta a 40 éves Wolf a today.com-nak. „Nagyon örülök, hogy megkaptuk. Ő a legjobb.”

A 2000. szeptember 24-én született Ginót – akit akkor még Pee Wee-nek hívtak – 2 évesen fogadta be Wolf, amikor másodéves egyetemista volt. Azt feltételezte, hogy majd egy nagytestű kutyára fog esni a választás, de a két szobatársa biztos volt benne, hogy a 7 kilós kutyus az igazi.

Átkeresztelték Ginónak, és hazavitték. A kutya hamar beilleszkedett a gördeszkások és snowboardosok mindennapjaiba. Élvezte a rohangálást a hóban a hátsó udvaron, és a dohányzóasztal alatt pihent, hogy az események kellős közepén lehessen, amikor vendégek megérkeznek.

„Ha egy elhúzódó éjszakánk volt, ő ébren maradt, és ha én aludtam, ő is aludt” – mondja Wolf. – Ő is egy volt közülünk.

Gino csodálatos élete

A nyári vakáció alatt Wolf hazavitte kutyáját Dél-Kaliforniába, hogy a szüleivel éljen, amíg befejezte tanulmányait, mert „akkoriban ez tűnt a legfelelősségteljesebb döntésnek”. Ott Gino kedvenc időtöltésévé vált a napozás, és teljes kényelemben élt.

„Fiatalabb korában szerette felfedezni szüleim hatalmas hátsó udvarát a többi kutyánkkal, nagyokat sétáltak a tengerparton, kirándultak, vagy éppen az ablakból bámészkodtak.”

Miután Wolf elvégezte az egyetemet, Gino ott volt mellette minden jelentős életeseménynél: költözéseknél, munkahelyváltásoknál, és akkor is, mikor a férfi találkozott barátnőjével, Rebecca Grenell-lel, aki imádja Ginót.

„Minden nap megnevettet minket” – mondja Wolf.

Úgy ragyog, mint évtizedekkel ezelőtt

A férfi szerint Gino a mai napig úgy ragyog, ahogyan évtizedekkel ezelőtt is.

„Mindig is szeretett a nagy kutyáknak fenntartott kutyafuttatóban lenni a kicsiknek kialakított helyett. A nagyobb kutyák úgy vették őt körbe, mintha ő lenne a rettenthetetlen vezetőjük, és ez Ginót büszkeséggel töltötte el” – mondta.

Manapság Gino olyan tevékenységeket kedvel, mint a tűz melletti szunyókálás, lazacos finomságok nassolása és a környéken való kocsikázás a saját utánfutóján, mivel a látása már nem olyan, mint régen. Wolf egy extra hosszú kocsiúttal ünnepelte Gino Guinness-rekordját.

Wolf szerint Gino hosszú élettartamát az egészséges táplálkozásnak köszönheti, amely emberi fogyasztásra is alkalmas élelmiszerekkel, rendszeres állatorvosi ellátással, valamint a család és a barátok folyamatos támogatásával magyarázható. De leginkább Gino saját nagyszerűségének köszönheti hosszú életét gazdája szerint.

„Minden elismerésem az övé” – mondta. „Rengeteg szeretetet kapott, és szerintem egy nagyon erős kutya.”

Jótékonykodásra használná fel kutyája hírnevét

Wolf reméli, hogy Gino „legidősebb élő kutya” státuszát felhasználhatja arra, hogy pénzt gyűjtsön, és felhívja a figyelmet a kisállatok örökbefogadására és az állatok megmentésére, és már fel is kereste a helyi nonprofit szervezeteket, hogy megvizsgálja a lehetőségeit.

„Ez egy nagyon szép és megfelelő örökség lenne számára, amellyel elhagyhatja a világot” – mondja.

Abban is reménykedik, hogy a kutyája által két évtizeden keresztül nyújtott öröm másokat is arra ösztönöz, hogy megosszák megingathatatlan meggyőződését, miszerint a házi kedvencek egy életre szólnak. Azt tanácsolja mindenkinek, aki azt fontolgatja, hogy hazahozza kedvencét, hogy teljes élete során kötelezze el magát a gondozása mellett.

„Hosszú távon ott kell lenned, nem számít, milyen hosszú” – mondta. „Ez az a felelősség, amelyet vállalnod kell – és 1000%-ban megéri.”

Guinness-rekord idős kutya öreg öreg kutya örökbefogadás világ legöregebb kutyái

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!