hirdetés

Így rehabilitálják a beteg kölyökrókákat – videó

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 16 - Kép: Getty Images Hungary

Szívmelengető képsorok mutatják, miként mentik a bajba jutott állatokat.

hirdetés

Az állatvédelem egy igen speciális területe a vadmentés. Sok bajbajutott állat egyetlen reménye az emberi közbeavatkozás, az elhivatott szakembereknek köszönhetően pedig minden évben rengeteg kölyök kap új esélyt az életre. Az alábbi videóban egy kölyökróka rehabilitációját kísérhetjük figyelemmel: a megfelelő orvosi ellátást követően a kicsi társával együtt folytathatja életét a természetben.

A vadmentés nem játék

A segítségre szoruló vadállatok esetében nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen és ehhez hasonló videókban mindig szakemberek látják el az állatokat. Bár elsőre egyszerűnek tűnhet a feladat (ráadásul a rókák elképesztően aranyosak is), laikusként tilos akár csak a közelükbe is menni. Nem úgy, mint az a férfi, aki egy alvó rókát simogatott, és bele sem gondolt, mekkora badarságot csinál.

Ha meglátásod szerint segítségre szoruló állatot veszel észre, ne te akard megoldani a helyzetet. Értesítsd az illetékes szerveket, akik rendelkeznek a megfelelő felszereléssel és szaktudással.

Ám az is gyakran megesik, hogy a kölyköt csak addig hagyta magára az anyja, míg élelmet gyűjt. Sokan értik félre a helyzetet, és vélik árvának a kis állatot. Ilyenkor a legnagyobb hiba, ha megbolygatod a kicsit, hiszen emiatt az anyja el is utasíthatja! Éppen ezért kell olyan szakemberrel egyeztetni, aki helyesen tudja megítélni a szituációt.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatmentés kölyökróka róka videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink